Bjørn Øverland og Bjørn Pettersen er klare med hakke og spade foran onsdagens økt. (Foto: Arild Hansen)

Ønsker hjelp: Skaugjengen har flyttet fra Krageviga til «Daudmanns»

  Arild Hansen
  18. nov. 2021
  15:20
19. juli 2019 startet en robust og glad gjeng med mannfolk fra Flekkerøy opp med å rydde og pynte rundt i naturen nede i Krageviga.
 
Ivrige menn
Etter et møysommelig arbeid i halvannet år, kunne turfolket på forsommeren i år kunne storkose seg i helt nye og flotte omgivelser. Nå har de flyttet på seg, og denne gang ønsker de hjelp fra andre øyfolk som har både tid og anledning til å ta et tak ute i skauen, og kloss ved sjøen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Vi begynner jo å dra på årene. Her er det en av gutta som har blitt 68 år, mens resten har bikket de 70, sier initiativtaker Bjørn Pettersen når N247 treffer dem onsdag formiddag ute ved Daudmannsholmen, eller bare «Daudmanns» på folkemunne.

Kanonstillinger
I Krageviga ble det hogd trær og buskas, her ble to kanonstillinger ryddet, 6-7 bunkere gjort rene, de lagde ei helt ny brygge og så satte de opp en gapahuk.

- Vi har fått masser av flotte tilbakemeldinger og hilsener fra turgåere som har vært der ute etter at vi var ferdig med den jobben, sier Pettersen.

Allerede fra dag én etter at skaugjengen takket for seg der ute på øyas østside, strømmet det til av folk. De kom både fra fjern og nær, og det store flotte åpne området hvor det var satt opp både stoler og bord, ble flittig benyttet.
 
Mot Brattåsen
Men nå har de spreke mennene flyttet på seg. Nå er det øyas vestside som skal få nyte gleden av deres dugnadsglød.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Denne skaugjengen har forflyttet seg fra idylliske Krageviga til like innbydende Daudmannsholmen. Fra venstre Thomas Birkeli, Jan Gustafson, Trygve Martinsen, Bjørn Øverland, Bjørn Pettersen og Thorstein Thomassen. (Foto: Arild Hansen).

- Vi har fått henvendelse fra både vellet og sykkelklubben her ute, om vi kunne tenke oss å gjøre noe med den smale turstien fra Daudmannsholmen og opp mot Brattåsen, som jo er et av øyas fineste utsiktsposter. Dette giret oss. Så for fjorten dager siden var vi i gang. Nå får vi se videre utover høsten. Men som sagt; Er det noen øyboere som kunne tenke seg og være med i en flott gjeng, er det bare å ta kontakt med undertegnede eller noen av de andre i skaugjengen, sier Bjørn Pettersen videre.

Turfolk
- Denne stien som jo er ment for turfolk, er smal, og så er den veldig bløt i begynnelsen av løypa. Dette er ei løype som blir veldig mye brukt, sier Bjørn Øverland.

- Nå ser vi hvor langt vi kommer i første omgang. Dette er jo også et idyllisk sted, så nå får vi bare hive oss, avslutter Pettersen med et smil.

I full gang med å bygge tursti for turfolket. (Foto: Bjørn Pettersen)

Fra restaureringen av brygga i Krageviga på Flekkerøy. (Foto: Bjørn Pettersen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no