Det blir selvsagt lykt/fakkeltog gjennom Høllegata når julegrana skal tennes på Høllebrygga søndag 28. november. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

- Og kanskje kommer nissen

  Nicolai Prebensen
  26. nov. 2021
  11:40
Denne artikkelen ble første gang publisert 19. november.

Lørdag og søndag 27., og 28. november er det igjen julegrantenning i bygdene. Markeringene starter på torvet på Tangvall lørdag klokken 15.30. Da serveres det julegrøt fra Coop Mega Søgne fra klokken 15.30, og deretter blir det tale for dagen. Videre skal Sara og Tobias synge. Søgne Danseklubb har oppvisning hvor rundt 100 dansere deltar og Søgne skolekorps spiller, garantert julemusikk.

Treet tennes klokken 17.00.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Lunde
Søndag legger Lunde velforening opp til julemarked fra klokken 15.00 med salgsboder, solosang av Tobias Severinsen, gløgg og pepperkaker i tillegg til at Slakteren på Lunde griller pølser. 

- Det blir konkurranse med bokstavrebus, gang rundt juletreet og klokken 17.15 går alle til Heimklang. Derfra starter fakkeltoget klokken 17.30 med korpset fremst tilbake til Lunde hvor julegrana skal tennes. «Og kanskje kommer nissen», sier leder i velet, Randi Førland Hansen til N247. 

Langenes
På Langenes tennes julegrana etter lysmessa i Langenes arbeidskirke søndag klokken 17.00. Langenes familiekor synger og serverer varm drikke og boller. 

Om markeringen på Nodeland skriver Songdalen skolekorps:   

«Endelig nærmer det seg tiden hvor alle lysene skal bli tent. Etter at julegrana i fjor ble tent alene, gleder Songdalen skolekorps seg til å spille julesanger og lage god julestemning for alle som kommer til HaugenParken fra klokken 16.30. Klokken 17.00 har vi nedtelling til julegrantenning og vi skal gå rundt juletreet og synge sanger sammen. Det blir salg av mat og drikke i salgsvognen.

Om julenissen kommer vet vi ikke, men smånissene skal dele ut pepperkaker til alle som vil ha. Kle dere godt, kom og vær sammen med oss noen timer.»

Artikkelen fortsetter under bildet.
Julegrantenningen på Tangvall skjer lørdag 27. november. (Foto: Nicolai Prebensen).

Høllen
I Høllen blir alt som før. Alle fra hele bygda som vil gå lykt/fakkeltog møtes på Bunnpris klokken 17.00. Toget går gjennom Høllegata ned til Høllebrygga hvor Vertshuset Høllen Brygge står klare til å servere noe varmt i koppen. Søgne musikkorps stiller som alltid og grana tennes med påfølgende juletregang til akkompagnement av korpset. 

- Det spørs om ikke nissen kommer i år også, skriver Høllen vel på sine Facebook-sider.

Flekkerøy
Ved Flekkerøy kirke blir julegrana tent en gang i kommende uke. Det bugner med julearrangement i førjulstiden i kirka og det er ikke tenkt et eget arrangement i forbindelse med julegrantenningen.

P.s. Dette er de arrangementene vi har kontroll på. Skal det arrangeres flere julegrantenninger i vårt nedslagsfelt er det bare å gi beskjed, slik at vi kan få det inn i denne oversikten. D.s.
Sist oppdatert 26.11.2021 klokken 11:41 av Nicolai Prebensen

På Nodeland starter arrangementet til Songdalen skolekorps klokken 16.30. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)

Arrangementet på Lunde starter allerede klokken 15.00 søndag 28. november. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no