May Baage Broughton (tv) og Marius Kjørvik Johansen med den sjekken de fikk av Gro Tronsen fra Gjensidigestiftelsen tirsdag kveld. (Foto: Arild Hansen)

På giverferd til Flekkerøy

  Arild Hansen, Nicolai Prebensen
  07. des. 2021
  20:46
Gro Tronsen fra Langenes og Gjensidigestiftelsen har hatt en givende jobb helt tilbake siden 2007. Med et flott smil reiser hun rundt i distriktet og deler ut sjekker til organisasjoner som har søkt og fått innvilget midler til det de steller med i dag, og til den videre driften. Tirsdag kveld besøkte hun Flekkerøy.
 
Sjøspeiderne og Fløy
Gro Tronsen hadde for denne  hyggelige anledningen tatt med seg nisselua. Og selvfølgelig det gode smilet. Hun forteller videre:

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Flekkerøy BK Sjøspeidere og Flekkerøy Idrettslag er to av organisasjonene som kan glede seg over å motta midler fra Gjensidigestiftelsen like før jul. Dermed kan sjøspeiderne nå realisere «Ung Dugnad Arbeidsbåt», og idrettslaget gjennomføre «Fløys Sommerfotball» for enda flere barn og ungdom, sier Gro, og fortsetter like smilende:

- Det er nettopp slike prosjekter vi leter etter, og jeg håper at dette kan være til inspirasjon for andre. I alt har Gjensidigestiftelsen delt ut 240 millioner kroner til prosjekter i landet i 2021. Vest Agder har prosjektet fått støtte med til sammen 4,6 millioner kroner.

- Hvor mye hadde du med deg i sekken ut til Flekkerøy?

- Sjøspeiderne fikk en sjekk pålydende 391.648 kroner, mens Idrettslaget fikk 66.200 kroner, sier Gro Tronsen, selvfølgelig til stor jubel i Speiderhuset ute på Kårodden, og inne i klubbrommet til Fløy i Flekkerøyhallen.
 
- Helt utrolig
Lennart Magnussen og Roger Pettersen representerte sjøspeiderne. De to har i mange år lagt ned et ukjent antall dugnadstimer, og sammen med andre voksne og ikke minst et veldig stort knippe med ungdommer, gjør de en fenomenal innsats året gjennom.

Speidergruppa på øya vokser bare i omfang, og i dag kan de kose seg i eget bygg med en helt ny og flott brygge. Der kan de fortøye de rundt 15-16 jollene, og de fem flotte seilbåtene de har gått til anskaffelse av.

- Dette er bare helt utrolig. Nå ble vi både veldig overrasket glade, og dette er midler som vi kan glede oss over. Nå går de inn i prosjektet «Ung Dugnad Arbeidsbåt». Det vil si at vi skal kjøpe en god brukt båt som vi kan bruke til diverse tiltak. Som vi blant annet kan bruke til strandrydding og spøkelsesredskaper, og mye annet. Vi har rundt 60 ivrige ungdommer her i alderen fra 13 til 22 år. Nei, nå ble vi veldig glade, sier Lennart Magnussen og Roger Pettersen, mens ungdommene gir Gro Tronsen en velfortjent klapp og takk for en hyggelig førjulsgave.
 
Siden 2016
- Vi søkte om 66.200 kroner og fikk det. Helt fantastisk, sier Fløys Marius Kjørvik Johansen og May Baage Broughton når de får overrakt den store sjekken fra Gro Tronsen.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Det var en veldig overrasket og glad speidergjeng som mottok en stor sjekk av Gro Tronseen (t.v. på bildet) fra Gjensidigestiftelsen tirsdag kveld. (Foto: Arild Hansen).

- Vi har hatt «Fløys Sommerfotball» i fem år, men det krever mye å arrangere slikt tre ganger i uka i hele juli. I år hadde vi 50 påmeldte fotballspillere, mens det har vært flere tidligere. I starten var det gratis, men vi var nødt til å gi noe lønn til de av spillerne våre som stiller opp, utenom de faste treningene de har med både A-laget og juniorlaget. Derfor måtte vi ha ei påmelding, noe som folk forstår godt, sier Marius som er primus motor bak arrangementet.

Det kommer både fastboende og turister til dette populære tiltaket, som har mange gjengangere hver sommer.

- Det er jo et veldig flott tilbud for de som er glade i å sparke ball. Og så er det jo ekstra artig å treffe hverandre litt utenom den vanlige sesongen, sier en blid Kjørvik Johansen til N247, og legger til:

- Med disse midlene kan det åpne for flere spillere.

- For en flott kveld. Jeg storkoste meg i lag med så mange blide ansikter, sa Gro Tronsen fra Gjensidigestiftelsen før hun tok fatt på turen gjennom tunnelen og hjem til Langenes.

Fakta:
Gjensidigestiftelsen gir støtte til samfunnsnyttige formål innenfor områdene trygghet og helse. Målet er at flest mulig skal leve gode liv i et trygt samfunn.

Vi har åpne utlysninger hvert år, og i år var første søkemulighet knyttet til sommeraktiviteter for barn og unge med søknadsfrist i mars. Frivillige lag og foreninger, frivilligsentraler og interkommunale friluftsråd kunne søke om støtte.

15. september var fristen for vår høstutysning, hvor vi ønsket oss søknader på prosjekter som kan skape aktiv fritid for alle.

Gjensidigestiftelsen tildeler også midler gjennom egne initiativ eller i samarbeid med andre aktører. Vi bidrar først og fremst med økonomiske midler. Tiltakene skal utføres av organisasjonene som får støtte. Gjennom disse satsingene samler vi ofte ulike aktører for å skape nye former for samarbeid. Vi kan arbeide raskt dersom det dukker opp relevante muligheter. (gjensidigestiftelsen.no)
Sist oppdatert 08.12.2021 klokken 10:26 av Nicolai Prebensen

BK Flekkerøy Sjø ble tirsdag kveld tildelt en sjekk på nesten 400.000 kroner av Gro Tronsen i Gjensidigestiftelsen. Bildet er fra en av sommerens aktiviteter. (Foto: Arild Hansen, arkiv)

Bildet er fra 2021 under Fløys sommerfotball. (Foto: Arild Hansen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no