Anne Siri Heimdal Haugen og Bente-Lill Endresen Kallhovd har vært gode venner siden de gikk på Nygård skole. Nå har de felles kunstutstilling på Tangvall. (Foto: Jon Aamodt)

- Synes det var så trist med mørke vinduer

  Jon Aamodt
  17. jan 2022
  19:35
I løpet av desember dukket en ny og spennende vindusutstilling opp i et av de litt eldre næringslokalene på Tangvall. Det har i en periode ikke vært virksomhet i lokalene etter de tidligere klesbutikkene Unik og tidligere Charlott, og mørke vinduer uten utstilling har preget bygget som i tidligere tider huset B. Haugens første avdeling på Tangvall. 

- Det var Anne Siri som først fikk ideen, det var jo for galt at det bare står tomt, sier Bente-Lill Endresen Kallhovd til N247. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Jeg tok kontakt med eierne av Tangvall Torg for å forhøre meg om muligheten for å leie plass til vindusutstilling. Vi tenkte det kunne være med på å pynte opp litt, tilføyer Anne Siri Heimdal Haugen. 

Popup
En avtale med eierne kom raskt på plass, og kort tid før jul rigget de to gode venninnene utstillingen som siden har prydet vinduene i næringslokalet sentralt på Tangvall. 

- Vi snakket om det tidlig i desember, men tida fløy av sted, og da det nærmet seg jul fikk vi det plutselig travelt med å ordne til noe, sier Bente-Lill. 

Artikkelen fortsetter under bildet.
De kaller det for en popup-utstilling, og de forteller om veldig mange hyggelige og positive tilbakemeldinger fra folk som frekventerer området. (Foto: Jon Aamodt).

- Folk er glade for at det skjer noe, og mange forteller at de synes det er trivelig at det er noe å se på, sier Anne Siri. 

Venner siden barneskolen
De to forteller at de har vært gode venner helt siden de gikk på Nygård skole sammen, men at vennskapet skulle føre til en felles kunstutstilling mange år senere, hadde de nok ingen tanker om den gangen. 

Tilnærmingen til og interessen for kunst har vært ulik for de to. Bente-Lill med utdanning innen design og kunst hadde sin første utstilling for mer enn 30 år siden og arbeider i dag med design og kunst, blant annet sammen med Prestegårdsmalerne på Søgne gamle prestegård. 

For Anne Siri er det fotokunst som er inngangen til kunsten, og hun forteller at det hele startet med et speilreflekskamera og et gavekort på fotokurs på Galleri Søgne tidlig på 2000-tallet. I dag har hun funnet sin egen stil, og stiller gjerne ut abstrakte naturbilder, bearbeidet med hennes egen teknikk. 

- Inntil videre
Det er ingen betjening til stede i utstillingslokalet, men de to kunstnerne forteller at alt som stilles ut er til salgs. Kontaktinformasjon finnes i utstillingen sammen med bildene. 

- Veien videre blir til mens vi går den. Hvor lenge utstillingen står vet vi ikke i dag, men vi ønsker en viss dynamikk og uavhengig av om noe blir solgt kommer vi nok til å bytte ut og tilføre nye momenter til utstillingen etter hvert. Så inntil videre fortsetter vi, og så tar vi ting på sparket etter hvert som vi ser hva som skjer, sier de to gode venninnene som hele tiden inspirerer hverandre til nye kunstneriske opplevelser. 
Sist oppdatert 17.01.2022 klokken 19:42 av Nicolai Prebensen

De to kunstnerne syntes det var trist med tomme, mørklagte vinduer og forteller om mange positive tilbakemeldinger etter at utstilling kom på plass like før jul. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no