- Høllen er lett tilgjengelig, og det finnes flere gode alternativer til plassering av statuen av Vilhelm Krag her, sier fungerende gruppeleder i Senterpartiet, Ole Magne Omdal. (Foto: Jon Aamodt)

Si din mening: - En ypperlig plassering av Vilhelm Krag

  Jon Aamodt
  23. jan 2022
  14:22
Denne artikkelen ble første gang publisert 21. januar og har skapt engasjement blant leserne våre. Bli med på vår uhøytidelige avstemning om hvor statuen av Vilhelm Krag bør plasseres. 

- Her nede i Høllen, med utsikt mot den flotte skjærgården utenfor, vil være en ypperlig plassering av statuen av Vilhelm Krag, sier fungerende gruppeleder for Senterpartiet, Ole Magne Omdal til N247. 

Som kjent skal statuen som siden 1963 har stått ved Vesterveien flyttes i forbindelse med bygging av ny E39, og Kristiansand kommune har invitert innbyggerne til å komme med forslag til ny plassering av statuen. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Tilknytting til Søgne
- Det har allerede kommet flere forslag til plassering, og det finnes helt sikkert gode plasser rundt i kommunen. I Søgne har Høllen og Ny-Hellesund blitt trukket frem som mulige alternativ, og med Vilhelm Krags tilknytting til Søgne vil det ikke være unaturlig å la statuen få en plassering i denne del av kommunen, sier Omdal. 

Selv om Krag i stor grad knyttes til Havbukta og Ny-Hellesund, mener Senterparti-politikeren at statuen vil bli tilgjengelig for et større publikum ved å plassere denne på landjorda i området Høllen. 

Artikkelen fortsetter under bildet.
- Her er det god plass og flere mulige alternativ til plassering. I Høllen er det stor trafikk av folk, området er lett tilgjengelig og jeg tenker Krag fortjener en plass hvor han i større grad kommer til sin  rett og blir mer synlig, sier Omdal. (Foto: Jon Aamodt).

- Hele kommunen
Et annet moment Omdal legger vekt på er at det er viktig å se på hele den nye storkommunen når statuen skal flyttes. 

- Vi må tenke på at Kristiansand i dag har blitt en større kommune. Når vi først har denne anledningen, vil det være et viktig signal at ikke alt skal handle om sentrum og de mest sentrale deler av kommunen. Det, i tillegg til Vilhelm Krags tilknytting til Søgne gjør at jeg mener en plassering av statuen i Høllen vil være et utmerket alternativ og et signal om at vi ønsker å være til stede også utenfor Kristiansands mest sentrale byområder, sier fungerende gruppeleder Ole Magne Omdal. 
Sist oppdatert 23.01.2022 klokken 14:48 av Nicolai Prebensen

Hvor mener du statuen av Vilhelm Krag bør plasseres?
 Ny-Hellesund
 Høllen
 Kvadraturen
 Odderøya
 Tangvall
 Vest-Agder-museet
 Et annet sted

Statuen av Vilhelm Krag skal flyttes fra plasseringen ved Vesterveien grunnet arbeider med ny vei. (Foto: Kristiansand kommune/ Angjerd Munksgaard.)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no