Kaptein for Søgne 2, Sondre Veel har skrevet dette leserinnlegget. (Foto: Nicolai Prebensen)

Greipstad IL - Søgne FK: Lokaloppgjøret som døde ut

  Redaksjonen
  08. mai 2022
  23:31
Innsendt 
Av Sondre Veel, kaptein, Søgne 2

Tirsdag 10. mai barker de to nabobygdene Greipstad og Søgne sammen på Hortemo stadion.

Oppgjøret som burde hatt ordkriger i forkant mellom deres repressive supportere og med-bygdinger, oppgjøret som strekker hat langt tilbake i tid - helt til 80-tallet. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Hvor ble det av intrigene de to bygdene i mellom? Vi kan alle skylde på regjeringens tvangssammenslåing, men det er nærliggende å tro at der Søgne har hatt suksess og god spillerlogistikk, en storsatsing på lokal infrastruktur og stadig økende innbyggertall, har Greipstad vasset rundt i sin egen vårlige gjødsling og jordbruksmark.

Skal ikke være mer Søgne-patriot enn at jeg ærlig innrømmer at Greipstad bare er et sted man kjører forbi, eller passerer på vei til fjellet. Dermed står Greipstad sin fotballkultur i fin stil til bygda - én hakk i linjalen eller sokk i sandalen.

Jeg husker sist disse to lagene møttes, tilbake i 2015. Det var stor ståhei. Jeg kan jo sitere en av de syv(!) gamle Søgne-legendene som dro til Greipstad for å bygge opp klubben igjen: 

Dette er Sørlandets mest intense hatoppgjør som alle fotballinteresserte i Søgne og Songdalen bare må få med seg. Vi skal sørge for show og selvfølgelig jubel når vi blåser Søgne-laget av banen. 

Dere kan jo spørre de blå-gule hvordan det endte den gang.

Velkommen til Hortemo stadion 10 mai 19.50 alle sammen. Jeg lover at Greipstad vil forbli lillebror også etter tirsdag kveld.
Sist oppdatert 08.05.2022 klokken 23:35 av Nicolai Prebensen

Det er her på Hortemo i Songdalen at slaget mellom de to lagene skal stå tirsdag kveld. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no