Foreløpige prognoser fra meteorologene er svært positive for oss her i sør. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Kan bli kjempevær 17. mai, i sør

  Nicolai Prebensen
  09. mai 2022
  15:39
- 17. mai ligger ennå langt frem i tid, men vi har tatt en liten titt på værutsiktene. Vi er prisgitt et høytrykk i sør og et lavtrykk i nord. Varselet er usikkert, men her er en foreløpig oversikt over tørt og vått, eller hvitt for Svalbard sin del, skriver meteorologene på Twitter mandag ettermiddag.

Det er været 17. mai de tvitrer om.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Det ser lovende ut. Etter noe nedbør tirsdag og tidlig onsdag, usikkert hvor mye. letter været igjen og fra lørdag 14. mai og fremover får vi et stabilt strålende solskinnsvær og på selve grunnlovsdagen.

Snørekord
Som en digresjon har meteorologene i dag sendt ut en melding om at det i Tromsø er satt ny snørekord utenfor kontorene til Meteorologisk Institutts lokaler i byen. 54 centimeter nysnø er målt i mai til nå, de siste 14 dagene hele én meter nysnø. Målingene startet i 1988.

For 17. mai er de foreløpige varslene fem grader og gråvær i nord, mens det i sør blir strålende sol og 14 grader i skyggen på dagtid. Men, det er en stund til da så varselet er noe usikkert.
Sist oppdatert 10.05.2022 klokken 07:31 av Nicolai Prebensen

Dette er dagens bilde fra Meteorologisk Institutt i Tromsø. Ny nysnørekord for mai ble satt mandag. (Foto: Meteorologisk Institutt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no