- Her, i bunnen av tunnelen skal ett av de tre tilfluktsrommene bygges, sier Jo Vegard Aardal i Agder fylkeskommune. (Foto: Arild Hansen)

Nattestengt i Flekkerøytunnelen fra 18. mai

  Arild Hansen
  09. mai 2022
  18:48
Fra 18. mai blir Flekkerøytunnelen stengt frem til sommerferien fra klokken 22.00 til klokken 05.30, kun avbrutt av tre kolonnekjøringer med ledebil klokken 23.00, 00.30 og klokken 02.30. Stengningen gjelder også i helgene.

- Det er et stort og tidsmessig langt arbeid som skal utføres, sier Jo Vegard Aardal til N247 mandag ettermiddag.
 
Til februar 2023
Aardal er kommunikasjonsrådgiver i Agder fylkeskommune. Han forteller at arbeidet nede i tunnelen skal være ferdig utført i februar 2023.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Vi holder nattestengt frem til ferien. Tunnelen vil holdes åpen om nettene i ukene 28, 29 og 30 i juli. Så blir det samme kjøreplan igjen med nattestengt fra august. Hvor lenge vi skal holde på med det, må vi bare ta etter hvert som arbeidet skrider frem, sier Aardal videre.

Etter som det er tillatt med gang og sykkeltrafikk i denne undersjøiske tunnelen, er det vedtatt å samtidig installere et akustisk ledesystem for å bidra til sikrere og mer effektiv evakuering av gående og syklende ved en eventuell brann. Det må også gjøres utvidede tiltak på eksisterende elektroanlegg.
 
Tre tilfluktsrom
- Det skal bygges tre tilfluktsrom. Ett i bunnen av tunnelen, og ett på hver side i de to bakkene. Rommene bygges for 10-12 personer, og ved behov skal de kunne oppholde seg der i seks timer. Innen den tid skal nok all nødvendig hjelp være på plass, fortsetter Aardal.

Det er første gang at et slikt arbeid blir utført i landets undersjøiske tunneler, så dette blir et prøveprosjekt.

- Vi stenger på natta for å kunne jobbe uforstyrret med oppgradering av elektro- og sikkerhetssystemene. Det skal jo også sprenges, sier Aardal, som legger til at et slikt prosjekt ikke har vært tillatt gjort i Norge tidligere.
Sist oppdatert 09.05.2022 klokken 19:02 av Nicolai Prebensen

Flekkerøytunnelen blir stengt natt til 19. mai, sier Jo Vegard Aardal, kommunikasjonsrådgiver i Agder Fylkeskommune. Bildet er tatt fra landsiden. (Foto: Arild Hansen.)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no