Tone Marit Ramselien og Jostein Andreassen på restaurant i Oslo like etter mottakelsen på Slottet tirsdag ettermiddag. (Foto: Privat)

- En fantastisk opplevelse

  Nicolai Prebensen
  10. mai 2022
  19:11
11. november i fjor mottok lokalhistoriker Jostein Andreassen Kongens fortjenstmedalje for sitt utrettelige og omfattende forfatterskap og foredragsvirksomhet av ordfører Jan Oddvar Skisland.

Hans merittliste som omfatter alt fra Andreassens oversikt over høye blomster i Søgne, antall holmer øyer og skjær som han har talt på kartet for så å sjekke ut i virkeligheten, hans involvering i funnet av Sol, funnet av hvalbeinet på Langenes, flytting av den norske territorialgrensen ved å påpeke Pysen som landets sydligste punkt, og ikke minst hans forfatterskap samt foredragsvirksomhet. Listen er altfor lang og omfattende til å gjengi her. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Tirsdag var det tid for mottakelse på Slottet i hovedstaden og det ble to timer fylt av glede og høytid for Andreassen og kona Tone Marit Ramselien.

I alt var 45 gjester til stede hvor medaljevinnerne med følge fikk møte Kongen og Dronningen etter en omvisning på Slottet.

Fingermat
- Det var en fantastisk fin tilstelning. Etter at vi hadde hilst på de kongelige var det fingermat og jeg hadde hoffsjefen til bords. Både Kongen og Dronningen talte og det hele ble avsluttet med kaffe og sang av elever ved Barat Dues musikkinstitutt, forteller Andreasen på telefon fra Oslo.

- De aller fleste var personer i god alder og ble hedret for sin innsats gjennom 50 til 60 år. Kai Erland fra Kristiansand var også til stede, og vi to var de enste med medalje på brystet fra Vest-Agder. Nå er vi på en liten fest og skal spise på Egon Restaurant sammen med de vi overnatter hos, avslutter han.

Jostein Andreassen ble tildelt Kongens fortjenstmedalje 11. november 2021. Det var ordfører Jan Oddvar Skisland som overrakte medaljen under et arrangement på Søgne gamle prestegård. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no