Brenne Blink og Vidar Tjomsland fra DNTs Høstfinale i fjor høst. 4-åringen staket ut Derby-kursen etter en imponerende årsdebut onsdag kveld. (Foto: Hesteguiden.com)

Tjomsland traff blink nok en gang

  Redaksjonen
  11. mai 2022
  20:08
Innsendt 
Av Richard Ekhaugen, Team Tjomsland

Øystein Tjomsland-trente Brenne Blink årsdebuterte med mersmak på Forus onsdag kveld. Fireåringen utklasset sine konkurrenter og viste Derby-takter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Fire år gamle Brenne Blinks karriereinnledning har vært en symfoni i både dur og moll. Fire starter hadde så langt resultert i to seire og like mange ødelagte løp med galopp. Den talentfulle hingsten leverte en øyenbrynshevende oppvisning da han i sitt livs tredje start vant på knallsterke 1.28,0/2100 meter på Jarlsberg som 3-åring, men feil gangart sørget for at sesongens største mål, Norsk Travkriterium, gikk fløyten.

I ensom majestet
Onsdag kveld var det duket for årsdebut på Forus Travbane i Stavanger for Tjomsland-traveren, og sesongens første start kunne ikke endt på bedre vis. Med Øystein Tjomsland selv som trygg styrmann i sulkyen fosset Brenne Blink ifra sine konkurrenter den siste halve runden, og kom til mål i ensom majestet. Den talentfulle hingsten ser ut til å stå overfor en svært spennende Derby-sesong. 
Vinnertiden ble 1.28,8/2040 meter.

Enorm kuskeform; Øystein Tjomsland tok sin 17. seier som kusk på norsk jord da han vant med Brenne Blink på Forus onsdag kveld. I Sverige har suksesstreneren fra Søgne vunnet seks av de ni løpene han har kjørt. (Foto: Hesteguiden.com)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no