Her løftes den flytende smarte avfallsstasjonen av Høllebrygga torsdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)

Sjøsatte prøveprosjekt for båtfolket

  Nicolai Prebensen
  12. mai 2022
  14:42
Kristiansand parkvesen sjøsetter nå en flytende, smart avfallsstasjon som skal testes ut i sommer. Avfallsstasjonen er utviklet gjennom et nasjonalt innovasjonsprogram hvor Kristiansand er første kommune som deltar.

Onsdag ettermiddag ble det nye tilbudet til båtfolket sjøsatt i Høllen. Den flytende smarte avfallstasjonen har solceller som drifter blant annet lys og en app hvor parkvesenets mannskaper kan følge med på hvor fulle dunkene er og tømme de etter behov.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

I utgangspunktet skal avfallstasjonen ankres opp i Olavsundet i Ny-Hellesund, men først må dette godkjennes av styret i Oksøy-Ryvingen landkapsverneområde.

- Dessverre rekker de ikke å behandle søknaden vår før 20. juni, så etter denne testen på Høllebrygga i dag blir stasjonen tatt opp igjen og mellomlagret på vårt anlegg på Salemsveien, sier Kurt Tange Jensen som er produksjonssjef i parkvesenet i Kristiansand kommune.

Han legger til at det også finnes alternativer til plassering av dette forsøksprosjektet.

Det var leverandøren Clean Sea Solutions, med Ole Rosén Lystrup i spissen som vant utviklingsoppdraget for Parkvesenet, mens Business Region Kristiansand har vært tilrettelegger for satsingen fra kommunens side. Lystrup er også kjent for å være en av teamet i TV3s «Eventyrlig oppussing».

Kristiansand kommune er den første kommunen i landet som deltar i den nasjonale innovasjonssatsingen hvor målet er å løse kommunale utfordringer på nye måter.

- Tett samarbeid
- I satsingen åpner kommunen for unge innovative selskaper og hjelper dem frem i sin produktutvikling gjennom et tett samarbeid. Oppstartsselskaper kan sitte på den innovative løsningen som kan svare på et offentlig behov, og satsingen åpner muligheten til å jobbe med en stor og krevende kunde, sier Stein Otto Daatland i Business Region Kristiansand.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Ole Rosén Lystrup og Kurt Tange Jensen i parkvesenet i Kristiansand tare selfie foran den flytende avfallsstasjonen som ble sjøsatt på Høllebrygga torsdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Stasjonen vil ta en del plass med sin 13 meters bredde?

- Ja, den gjør det, og vi er litt spent på tilbakemeldingene fra båtfolket. Vi tar i mot alle tilbakemeldinger på prosjektet, hvordan det blir brukt og om det blir brukt. Det er et spennende pilotprosjekt, og vi håper det blir tatt godt i mot, avslutter Kurt Tange Jensen.

15 uker
Ole Rosén Lystrup sier til N247 at fra avtalen ble inngått til ferdig produkt har det gått med 15 ukers arbeide.
Sist oppdatert 12.05.2022 klokken 15:36 av Nicolai Prebensen

Avfallet kan tømmes i beholderne ombord på flåten eller i luker på siden av flåten hvor du kan bli kvitt avfallet direkte fra båten din. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no