Ragnar Klami er styremedlem i Songdalen Blues & Rock Klubb og inviterer til konsert med Harald Lassen 19. mai. (Foto: Nicolai Prebensen)

Inviterer til storkonsert: - Vi må bruke bygget for alt det er verdt

  Nicolai Prebensen
  13. mai 2022
  14:57
19. mai arrangerer Songdalen Blues & Rock Klubb storkonsert med Harald Lassen, født og oppvokst i Songdalen, nå bosatt i Oslo. Konsertscenen er selvsagt i bygdas nye samlingssted for kultur, Sygna kultursenter.

- Lassen er en stor artist innen sjangeren jazz. Opprinnelig pianist, og spiller både på tangenter og saksofon nå. Han er verdt å få med seg denne kvelden, og like viktig er det at vi bruker det fantastiske bygget vi har fått for alt det er verdt, sier Ragnar Klami i blues og rocke klubben.

Han sier at alt er gjennomtenkt og profesjonelt gjennomført i kultursenteret.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Lysanlegget er fantastisk, likeså PA-anlegget (lyd), og det samme er akustikken i salen. Hele prosessen med oppbyggingen av senteret ble profesjonelt gjennomført, og vi har vært heldige som har fått dette på plass, sier Klami videre.

I invitasjonen til konserten skriver klubben på egne sider;
«Harald Lassens fargerike tilstedeværelse i norsk jazz de siste årene har definitivt ikke gått ubemerket hen. Hans økende anerkjennelse og rykte som en unik kraft innen norsk jazz er ikke bare berettiget, men tydelig for alle å høre. «Haralds musikk er jazz, men jazz med en annen form og farge. Musikk som bare kan komme fra et fritt og åpent sinn», skrev internasjonal musikkpresse da tredje-albumet Human Samling kom ut i 2020. 

- Det samme albumet ble tidligere i år nominert til Spellemannsprisen, har toppet flere årets beste-lister, og omtalt som «et avslappet og kult mesterverk», skriver klubben.

Harald Lassen har sammen med bandet sitt også preget den internasjonale scenen med turneer, toppkarakter i amerikanske Downbeats og representert Norge på Jazzahead i Bremen. Forruten han selv består bandet av Solveig Wang, synther, Tore Flatjord, trommer, Sander Nordahl Eriksen, gitar og Stian Andersen på bass.

Fakta:
Songdalen Blues & Rock Klubb ble startet 18. mai 2015 i forbindelse med Rock i Parken. Klubbens mål er å arbeide for å skape grobunn for utvikling av lokal blues og rock i Songdalen.

- Vi er en liten klubb, men vi har et styre som vil mye, og vi prøver å lage mange gode kulturkvelder i Songdalen. Vi har siden starten hatt to større arrangementer per år, samt Rock i Parken og en konsert med Knut Reiersrud, avslutter Klami.

Harald Lassen er en av de store jazzartistene og besøker hjembygda med band 19. mai. (Foto: Marius Ringen)

Songdalen Blues & Rock Klubb inviterer til jazzkonsert med Harald Lassen og band i Sygna kultursenter 19. mai. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no