Kjører NM på hjemmebane i helgen

Denne helgen kjører Ole Kristian Spilling (13) og Vetle Try (13) NM-runde nummer to for sesongen, denne gangen på hjemmebane på Konsmo. Dette er den eneste NM-runden i motorsport utenom Rally Sørland på Sørlandet i årets sesong.

For fjorten dager siden kjørte de første runde på Bø hvor Ole Kristian vant i sin klasse (85 kubikk), mens Vetle kom på 4. plass i klassen 125 kubikk (ccm). Denne helgen er ambisjonene skyhøye. Guttene kjører crosskart og i alt skal det kjøres seks NM-runder før en totalvinner kåres.

Ole Kristian håper å nå like høyt som forrige NM-runde, mens Vetle har som mål å komme på pallen, helst øverst.
- Det er jo hjemmebanen vår og vi kjenner den veldig godt. Hvis det tekniske fungerer og kjøringen går som den skal klarer vi det. Det er vi enige om, sier de to like før avreise torsdag ettermiddag.
Tre innledende
En NM-runde består av tre innledende runder, og avhengig av resultatene havner de enten i C, B eller A-finalen.
- Det er ingen tvil om hvilken finale vi vil kjøre søndag, sier de to bestemt.
Ole Kristian er den av de to som har mest erfaring med crosskarten. Han har sittet bak rattet siden han var seks år, Vetle siden han var ni. Neste år kan det hende at de to kameratene stiller i samme klasse, men det er en mulighet for at Ole Kristian kan hoppe over klassen 125 kubikk og gå rett til klassen 250 kubikk.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Vetle og Ole Kristian på og bak teambussen som tok dem til Konsmo torsdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen).
Teamet heter «Try & Frustøl jr. team» og har et større apparat rundt seg. I alt er syv voksne mannfolk med på turen, alle med en misjon rundt de to sjåførene. Far til Vetle, Pål tar seg av transporten og grillen på Konsmo. Sponsorene er invitert til Konsmo i helgen, så han får nok å henge fingrene i han også. Resten av teamet er mekanikere, elektrikere og «altmuligmenn».
Det er et stort arrangement som foregår på Konsmo i helgen, og i klassen til Vetle får han 16 konkurrenter å kjempe mot, Ole Kristian har rundt 30 konkurrenter i klassen sin. Vi ønsker 13-åringene lykke til på Konsmo motorbane.
NM-runden arrangeres av NMK Konsmo med støtte fra velvillige medhjelpere.
Sist oppdatert 20.05.2022 klokken 17:25 av Nicolai Prebensen
Ole Kristian og Vetle foran teambussen som tok dem til Konsmo torsdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Ole Kristian og Vetle i crosskartene sine. Bildet av de to er tatt under et løp i 2021. (Foto: Team Try & Frustøl)