Banket Vindbjart: Nå må vi få Start hjemme på øya i 2. runde

Fløy sendte Vindbjart ut av cupens første runde med solide 6-0, mens Start slo Randesund med samme siffer. - Nå må NFF sende Start ut til en cupfest på øya, sier Fløys sportslig leder Vidar Røsstad.

Snytt for festen
I Vennesla hadde man i forkant håpet på ei aldri så lita cupbombe i regnværet på Moseidmoen torsdag kveld. Men den bomba var ikke i nærheten av å bli detonert i det hele tatt. Greit nok at vertene vartet opp med kampens første angrep og ble belønnet med et hjørnespark, men etter det var det de helhvite fra øya som førte det meste. En opplagt Halvor Homme i Vindbjart-målet reddet det som kom av Fløy-sjanser, helt frem til det var spilt i 25. minutter. Fløys beste spiller i første omgang, Anders Hella scoret da fra høyrekanten etter flott pasning fra Emil Grønn Pedersen.
Fløy var i gang, og mer skulle det bli, mye mer. Etter hvert måtte den ene ivrige venndølen etter den andre oppe på tribunen bare innse at det er en klar divisjonsforskjell mellom de to klubbene, og at festen de så inderlig hadde håpet på og sett frem til , tidlig ble skrinlagt.

Ball i hatt
Det ble 2-0 ved Emil Grønn Pedersen like før pause, og etter hvilen ble det nærmest enveiskjøring, bare avbrutt av enkelte spede Vindbjart-forsøk
At Emil Grønn Pedersen bommet på et straffespark gjorde ingen ting. For sammen med Kristian Strømland Lien og Steinar Bloms scoringer kunne de gå av banen med en solid 6-0 seier. Greit nok at en Vindbjart-spiller så det røde kortet på slutten, men selv med fulltallig hadde de absolutt ingen sjanser i dette oppgjøret. For å avslutte slik; Fløy kunne med litt mer flaks, og litt mer dyktighet foran målet til en opplagt Halvor Homme i mål, scoret tosifret. Så mye bedre var de på Moseidmoen torsdag kveld.
Søndag kommer serieleder I PostNord-ligaen Moss til øya, og blir det hjemmepoeng her, er Fløy så absolutt med i teten utover.
Sist oppdatert 20.05.2022 klokken 17:26 av Nicolai Prebensen