Høyres partileder, Erna Solberg, fylkesordfører Arne Thomassen og partiets ordførerkandidat, Mathias Bernander i samtale med daglig leder i Murisør, Tom Arne Aamodt og lærlinger fra bedriften Remi Loland, Ingrid Elise Solås og Mads Oliver Johansen. . (Foto: Jon Aamodt)

- En flott ramme med muligheter for å lykkes

  Jon Aamodt
  27. jan 2023
  14:40
Høyres partileder og tidligere statsminister, Erna Solberg var spesielt opptatt av mulighetene for å kombinere teoretisk opplæring med praksiserfaring som åpner seg når videregående skole og ungdomsskole er samlokalisert i Søgne skole- og idrettssenter.

- Hva kan vi gjør for at flere vil søke seg til yrkesfagene, spurte hun lærlingene fra Murisør, som møtte politikergruppen fra Høyre da de fredag besøkte det nye skolesenteret på Tangvall. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Sammen med fylkesordfører Arne Thomassen, Høyres ordførerkandidat til det kommende lokalvalget, Mathias Bernander og et lite følge lokalpolitikere fikk Solberg først en omvisning i det nye skolesenteret og anledning til å møte elever og ansatte før hun møtte Tom Arne Aamodt og en gruppe lærlinger fra Murisør til en prat utenfor skolesenteret og med det pågående prosjektet Tangvall Arena som bakgrunn. 

- Stolte over arbeidet sitt
Lærlingene fikk spontan støtte fra partileder og øvrige politikere for sitt syn om at yrkesfag fortjener å bli ansett og omtalt som like viktige som akademiske fag. 

Artikkelen fortsetter under bildet.
Ikke minst var lærlingene stolte over at de kan vise frem ferdige prosjekter som de har vært delaktige i å realisere. Her er læringene Remi Loland, Ingrid Elise Solås og Mads Oliver Johansen sammen med Erna Solberg, Tom Arne Aamodt, Mathias Bernander og Arne Thomassen. I bakgrunnen Tangvall Arena som et synlig eksempel hvor lærlingene har deltatt i arbeidet, like utenfor inngangen til det nye skolesenteret. (Foto: Jon Aamodt).

- Læringsmiljø viktig
- Det finnes nok ikke mange andre steder i landet hvor vi ser den flotte kombinasjonen av skoler som er samlet her på Tangvall. Skolesenteret har blitt et fint sted for elever og ansatte. Det viktigste er likevel hva som læres på innsiden og at det er et godt læringsmiljø, men her er det i alle fall en flott ramme med muligheter for å lykkes, utalte partileder Erna Solberg til N247. 

- Har en jobb å gjøre
Med rundt 100 ansatte og syv lærlinger i bedriften Murisør var bedriftsleder Tom Arne Aamodt glad for å se at skolesenteret har blitt realisert i bygda som han beskriver som opptatt av håndverksfag. Han kunne videre fortelle partileder og andre politikere om god tilgang på arbeidskraft og godt med søkere til jobber. 

Solberg hadde i samtale med elever registrert at kun tre av 20 elever sa de ville søke seg til yrkesfagene når de skal over i videregående skole.

- Vi er allerede i dag rundt i skoler og presenterer våre muligheter, men her har vi tydeligvis en jobb å gjøre, var bedriftslederens kommentar til partilederen i uteområdet mellom skolesenter og det kommende kjøpesenteret. 
Sist oppdatert 27.01.2023 klokken 16:08 av Jon Aamodt

Partileder Erna Solberg og bedriftseier Tom Arne Aamodt i samtale om skole og lærlinger på Tangvall fredag. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse