Bent Inge Bakke var suveren i fjorårets ritt. Er han like suveren i år? (Foto: Arkiv, Nicolai Prebensen)

Over 130 i Hellersdalen Classic

  Nicolai Prebensen
  22. aug. 2014
  11.00
- I fjor var vi rundt 35 syklister i rittet, i år blir vi over 130, sier Dag Morten Frantzen til N247 torsdag kveld.

Franzen er en av mange som står bak rittet med en rekke sterke syklister lørdag morgen. 

- Deriblant Ardian Hilde, Søgnegutten som sykler i Norgestoppen, sier Frantzen.

Relatert artikkel

- Vi hadde som mål å nå 100 deltakere, det sprakk heftig og er virkelig stas. Fordelingen er per torsdag kveld 85 ryttere (5 damer) på terrengrunden og 45 ryttere på grusrunden (12 damer), sier han.

Hjelpere og løypevakter
Frantzen sier at det vil være rundt 30 medhjelpere under arrangementet.

- Vi vil selvsagt gjøre arrangementet så sikkert som mulig og hjelperne vil står rundt hele løypa for å sikre rytterne. Fra Repstad og innover håper vi at eventuelle biler viser hensyn mellom kl. 09.30 og frem til kl. 12.30. Veiene blir ikke stengt men vi har et håp om at bilkjøring begrenses til det aller nødvendigste, sier han og legger til at området blir skiltet.

Røde Kors
Lokalt Røde Kors stiller med åtte mann lørdag og vil fordele seg rundt hele løypa. 

- Dette setter vi stor pris på, sier Dag Morten Frantzen til N247.

Live oppdatering og barneritt
- Start og målgang er på Tangvall (mellom Rimi og banken), og der blir det live oppfølging med speaker under hele rittet, fortsetter Frantzen.

- Kl 14.00 starter barnerittet. Her har vi så langt 40 forhåndspåmeldte barn i alle aldre, men har klar 200 startnumre. Her er det bare å komme og vi rigger til to forskjellige løp, sier han.

- De minste barna sykler rundt "NAV bygget", mens de større får 1 eller 2 runder rundt skolen og stadion, så ned mot målområdet ved banken. Her er det også noe å bite i ved mål, t-skjorter, premier og mer. Barna skal bli gjort stas på, sier han:

- Vi håper på mange som heier barna frem. Her vil noen av de nærmeste veiene bli stengt for sikkerheten. Vi vil også ha vakter til å passe på i veikryssene, sier Dag Morten Frantzen.

Hovedarrangør er Søgne Cykleklubb.
Sist oppdatert 22.08.2014 klokken 11.13 av Nicolai Prebensen

Dag Morten Frantzen er en av mange ivrige ildsjeler som står bak Hellersdalen Classic og barnerittet på Tangvall lørdag. (Foto: Arkiv, Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no