Tre nye strake seire

Publisert

Skrevet av Tore Løvland

Lørdagens to kamper ble en maktdemonstrasjon av sørlandsjentene. Hokksund var første utfordrer, og buskerudlaget sto med fire poeng etter den første runden som ble spilt for en måned siden. Vipers fikk en fantastisk start på kampen og ledet 4-0 allerede etter to minutter. Da tok Hokksundtreneren time-out og ga høylytt beskjed om at "Nå har faktisk kampen begynt!!”. Det bedret seg noe for Hokksund etter time-outen, men Vipers holdt seg fire og fem mål foran hele første omgang, og da lagene gikk til pausen var stillingen 18-13.
I andre omgang skrudde Vipersjentene til forsvaret enda noen hakk, og slapp så og si ikke Hokksund til foran eget mål. Femmålsledelsen til pause økte fort til ti mål, og da 17 minutter av andre omgang var spilt, ledet Vipers 29-17. Samtlige utespillere kom på scoringslisten i denne kampen, og det var tydelig at Vipers hadde en større bredde i spillergruppen enn motstanderen. Da sluttsignalet gikk, sto det 36-20 på måltavla.
Toppscorer for Vipers ble Karoline Olsen med syv mål, mens Christine Larsen nettet fire ganger. Karoline Olsen ble også kåret til Vipers’ beste spiller av en lokal jury.
Lørdagens andre kamp var mot poengløse Junkeren fra Bodø. Og allerede etter få minutter ble det tydelig at dette var en kamp Vipers kom til å vinne. Jentene fra Bodø hang ikke med på tempoet, og selv om de sloss og fightet med alle lovlige og ulovlige midler, ble kampen aldri spennende. Halvveis var Vipers foran med 19-8.
Vipersjentene klarte ikke å holde opp samme tempo og konsentrasjon etter pausen, men de var likevel mer enn gode nok til å sikre en solid 32-16 seier. Igjen var det Karoline Olsen som ble lagets toppscorer med syv mål, tett fulgt av Camilla Løvland med seks, mens Silje Wilson og Oda Abrahamsen puttet fire mål hver. Karoline Olsen ble også i denne kampen kåret til Vipers ‘beste spiller.
Helgens siste kamp var søndag mot arrangørklubben Halden HK. Lagene fulgte hverandre til 3-3, men så sa Vipers takk for følget og gikk til pause med 13-8 ledelse. Ledelsen burde vært større, men intensiteten og konsentrasjonen til jentene var ikke helt på topp i første omgang.
Etter hvilen ble det noe bedre, og etter fem minutter av omgangen var ledelsen økt til ti mål. Til slutt endte det med en solid 27-15 seier, og dermed også full pott denne helgen for det talentfulle Vipers-laget.
Toppscorer for Vipers var igjen Karoline Olsen (ni mål) og Camilla Løvland (fire mål), mens det var Thea Wergeland som ble kåret til Vipers sin beste spiller av en lokal jury.
Vipers leder nå avdeling 2 etter seks kamper. Laget har full pott og 12 poeng og en målscore på imponerende 179-94. Også Nit-Hak og Fyllingen har full pott, men dårligere målforskjell enn Vipersjentene.
Neste runde i Bringserien går av stabelen 17. og 18. januar, og den helgen skal Vipers ha arrangementet hjemme. Kampene spilles i Tinntjønnhallen i Søgne.