Støtter skytterlaget fullt ut

Publisert

Idrettsrådet har presisert sine uttalelser i tidligere brev. Se nederst i artikkelen.
Jegere og idretten i Søgne støtter skytterlaget.
- Nå må det bli slutt på at vi øvelsesskyter i bakgårdene, på jordene og i skogen, sier Morten Lossius og Henrik Sørensen i Søgne Jeger- og fiskerforening (Søgne JFF).
- Vi har sendt et brev til Søgne kommunen hvor vi ber kommunen gå inn for at det blir gitt tillatelse til å bygge et skyteanlegg i kommunen. Det er på høy tid, sier de to.
Søgne JFF har 175 medlemmer og Morten Lossius er nestformann i foreningen.
1085 registrerte jegere
Lossius og Sørensen har kontaktet alle styremedlemmer i foreningen og samtlige står bak brevet.
- Dette er et selvstendig valg vi har gjort og står for dette uten påvirkning fra noen. Bakgrunnen er at det er 1085 registrerte jegere i bygda og samtlige må opprettholde skyteferdighetene for å kunne jakte på et godt og sikkert vis. Nå skyter vi på jordene hjemme og i Tangvallskogen, sier de.
Våpenhåndtering
- Vi mener det er stort behov for et skyteanlegg i nærheten. Et skytterlag kan alt om våpenhåndtering og det er helt klart at mange ikke er helt utlærte på det området. Med et anlegg i nærheten vil det bli adskillig lettere for alle jegerne å øke sine ferdigheter ytterligere.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Morten Lossius og Henrik Sørensen støtter Søgne Skytterlag i deres ønske om å få bygge et anlegg i Søgne.
Vi hører argumenter som at skytterlaget kan bygge eller slå seg sammen med andre lag fordi de er så få. Det er klart at de har dårlig rekruttering når de ikke har noe sted å være og Tor Harald Lund har jo selv sagt til N247 at han blir den siste som kjemper for skytterlaget i bygda. Det ville være forferdelig for Søgne om skytterlaget skulle forsvinne, sier de to.
Mange
- Det er jo noe av dette som er poenget. Hadde de hatt et anlegg hvor det kan brukes jaktvåpen vil det jo bli svært mange brukere av anlegget med så mange registrerte jegere Søgne har. Vi i Søgne JFF har fiskekurs for våre unge medlemmer og innbakt i disse er øvelsesskyting. Det har blitt til at jeg tar med ungene inn i Tangvallskogen fordi det er alt for langt å dra med ungdommene til andre skytebaner i distriktet. Slik er det bare, sier Morten Lossius.
- Riktig bruk av våpen og generell våpenhåndtering læres aller best av folk som kan faget og driver med dette ofte og er registrerte instruktører. Dette er fordeler vi kan trekke ut av skytterlaget hvis de får seg et sted å være, sier Lossius og Sørensen videre.
Støy
Frykten for støy mener vi også er helt ubegrunnet. Moderne baner er bygd helt annerledes enn de gamle og det må da være mye bedre at skytingen i bygda foregår for eksempel inne på Årdalen enn rundt omkring i bakgårder, på jorder og i skogholt nær bebyggelse, sier de to som håper politikerne i bygda gjør et godt valg førstkommende onsdag.
Idrettsrådet støtter skytterlaget
I en uttalelse sendt politikerne i Søgne kommune sist uke står det blant annet:
«Idrettsrådet i Søgne støtter Søgne skytterlags planer om ny skytebane 100% og prioriterer dette øverst av nye rene idrettsanlegg vi ønsker bygd i kommunen.
Vi har full tillit til at skytebanen er utredet i henhold til alle forskrifter og ser fram mot at skytterlaget får på plass sitt anlegg. Anlegget er prioritert som nummer tre i vår uttalelse til handlingsprogram for 2015-­‐19, øverst av alle rene idrettsanlegg, bak turkart og turvei.
Søgne Idrettsråd har gjennomgått kommunens forslag til "Rullering av idrettens
handlingsplan 2013-­‐2016", og har følgende kommentarer :
Generelt er idrettsrådet av den oppfatning at skytebane bør prioriteres i bygda. Vi stiller store spørsmålstegn til hvorfor skytebanen er fjernet fra handlingsprogrammet i siste utgave. Sett opp mot de øvrige forslagene i handlingsprogrammet, mener vi ny skytebane bør fremskyndes, og da på bekostning av de øvrige tiltakene».
Uttalelsen er underskrevet av lederen i Søgne Idrettsråd, Jon Besse Fjeld.
Saken avgjøres i kommunestyremøte førstkommende onsdag kveld etter å ha vært behandlet i plan- og miljøutvalget onsdag formiddag.

Idrettsrådet presiserer: (brev mottatt redaksjonen mandag kveld).

Vedlegg til tidligere uttalelse vedrørende skytebane i Søgne

Leder i Søgne idrettsråd uttalte seg i udatert skriv som er sendt fra skytterlaget til politikere i Søgne 22.april i forbindelse med skytebanesaken.

Idrettsrådets styre fant det nødvendig å klarere bakgrunnen for leders uttalelse og drøftet saken i møte(delvis på mail og telefon) 24. april.

Styret  henviser til tidligere gitt uttalelse(referert i leders  uttalelse 22.april 2015 og med vedtak i idrettsrådet ultimo 2014 og oversendt til Søgne kommune i desember 2014) hvor skytebaneanleggene er  prioritert i anleggsplanen for idrett 2015 på 2,3 og 4 plass.

Det er med bakgrunn i disse prioriteringene at leder i Idrettsrådet har gitt uttalelse til skytebanesaken  Det nåværende styret(valgt i mars 2015) har  naturlig nok ikke tatt stilling til hvordan man vil prioritere skytebaneanleggene i rullering av handlingsplanen for 2016- 2019. Vi vil derfor presisere at den uttalelsen som er gitt av leder hvor det kan tolkes dit hen at det er  100% enighet i dagens styre om prioriteringene i skytebanesaken ikke er korrekt. Vi kan således heller ikke hevde å uttale oss kategorisk på vegne av en ”samlet idrettsfamilie” da leders  uttalelse var basert på  vedtak i styret i Søgne Idrettsråd 2014.

Dette som en tilleggsopplysning til den uttalelsen som er gitt 22. april

Styret i Søgne Idrettsråd 26.april 2015

Jon Fjeld, Egon Lerøy, Edvard Repstad,  Fiona Lied ,Bente Engebu, Svein Gunnar Repstad, Margrete Tofte.
Sist oppdatert 27.04.2015 klokken 19.33 av Nicolai Prebensen
Også Søgne Idrettsråd støtter skytterlaget hundre prosent og mener anlegget bør prioriteres. Bildet: Jon Fjeld er leder i idrettsrådet. (Foto: Arkiv, Nicolai Prebensen)
Powered by Labrador CMS