- Nå blir det fest

Publisert

Hummerkongen Kjell Thomassen er tilbake på sporet. 


- Vi må ha vært litt uheldige i går siden vi kom hjem tomhendte etter første trekk. I dag fikk vi seks fine hummer og nå blir det fest på Borøya, sier Thomassen til N247 lørdag ettermiddag.
- Dette var mer som planlagt og jeg var aldri nervøs for at vi ikke skulle få nok til det tradisjonelle hummerlaget her på øya. Vi blir ti rundt bordet og Arvid (Severinsen, red.anm.) tar med seg noen hummer samtidig som vi koker litt krabbe i tillegg. Ingen skal gå sultne herfra i kveld, sier Thomassen som vil holde på med fisket i alle fall en uke til.
- Det er meldt litt dårlig vær til uken, men nå har vi hatt godvær de første dagene og får være fornøyd med det. Blir været for dårlig tar vi litt innetjeneste på hytta. Alltid nok å ta seg til, sier han.
Griseflesk
- Det som var litt spennende i dag var at vi fikk flere hummer i teiner som var agnet med griseflesk. Fredag var de teinene fulle av krabber, i dag var det bare hummer. Forstå det den som kan, sier han.
Tradisjonelt
Og lurer du på hvordan Thomassen serverer hummer ligger det ingen overraskelser i luften der. Loff, majones og godt drikke er den enkle oppskriften.
- Jeg prøvde en gang å frityrsteke dem, det var ikke bra, avslutter han.
Brit Larsen med hummer og griseflesk under trekket lørdag. Kjell Thomassen tar seg av krabbene. (Foto: Bernt Ludvig Daland)
Rognhummer og de som er for små returneres til havet umiddelbart ombord hos Kjell Thomassen. (Foto: Bernt Ludvig Daland)
Powered by Labrador CMS