Pachelbels Love Story og andre musikalske utskeielser.

Fire akkorder holder

  Nicolai Prebensen
  01. feb 2016
  01:20
Søndag kveld, kultursalen på Søgne gamle prestegård. En fantastisk konsert, med masse arbeid bak. Morsomt, underholdende og et høyt musikalsk nivå, anført av klaverpedagog Cecilie Halvorsen ved Søgne kulturskole - og så lar de dette være en huskonsert?

Likt
For å starte med begynnelsen. Pianoelever og lærere ved Søgne kulturskole har gjennom høsten og vinteren sammenlignet de klassiske komponistene og dagens store pop-hiter. De har i grunnen funnet ut at det hele er egentlig ganske likt.

Man trenger bare fire akkorder.

Ut i fra dette «funnet» har elever og pianoelever satt sammen en konsert, eller musikal om du vil rundt temaet. 

Det er umulig å fortelle budskapet i et videoklipp uten å legge ut hele konserten, men i Nett-TV vinduet får du noen klipp fra søndagens konsert som bør inviteres til på nytt i offentligheten, ikke bare de innvidde som foreldre og søsken, onkler, tanter og besteforeldre. 

Nye steg
Ut i fra hva som ble levert på prestegården søndag kveld levnes ingen tvil om at kulturskolen de senere årene har tatt nye steg i riktig retning. Unge artister stod på scenen som om de aldri hadde gjort noe annet. Musikken ble fremført på høyt teknisk nivå, spesielt med tanke på alderen til artistene. Godt gjort.

I hovedrollene:
Fredrikke Tønnessen, Hanna Balsnes, Ingvild Gilje, Ingeborg Johannessen, Nikoline Vadseth og Christiane Vadseth.

Andre medvirkende: Siri Berg- Knudsen, Andrea Ilebekk Solum, Juliette Vadseth, Pauline Pettersen, Karen Borøy, Oda Mathilde Henriksen, Kristine Ekeland Ose og Rikke Gyland. 

Lys, lys og teknikk, Vegard Lefstad Kvam og ikke minst innstudering og regi, Cecilie Halvorsen.

Til og med Mozart var tilstede på konserten søndag. (Foto: Nicolai Prebensen)

Også Elvis var innom kultursalen søndag kveld. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no