Karsten Johan Govertsen, Mathias Bakke og Daniel Tangvall på "flybrigden" ombord i "Costa nok". (Foto: Nicolai Prebensen)

- Vi sliter litt med badet

  Nicolai Prebensen
  22. juni 2016
  08:00
Bortsett fra bad med dusj og toalett, har «Costa nok» det meste.

Den 26,5 fot store hjemmesnekrede flåten til Karsten Johan Govertsen (19), Mathias Bakke (18) og Daniel Tangvall (19) har bar, firestjernes lugar med to doble køyer, et par enkle og selvfølgelig en himmelseng. Med andre ord plass til alle.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Ettermiddagens arbeid på flåten er unnagjort og returen går tilbake til bunnen av Tånevikkilen - hvis arbeidsbåten starter da. (Foto: Nicolai Prebensen).

Tett
- Taket er helt tett, skyter de kreative guttene inn når vi noterer spesifikasjonene til den flytende «greia» elektrikerlærlingen, industrimekanikerlærlingen og blikkenslagerlærlingen har snekret sammen denne våren.

«Costa nok» er selvsagt selvforsynt med 220 volt til et heftig antall gedigne høyttalere som er plassert rundt på skuta. Fremdriften er en Johnsen påhengsmotor fra 80-tallet som i følge produsenten skal yte 30 hestekrefter. Motoren er egentlig plassert på baugen av flåten, og av grunner som var litt vanskelig å forstå havnet den der i stedet for på hekken, hvor de fleste påhengsmotorer er festet.

- Svir bensin
- Toppfarten er målt til 2,5 knop men vi kan ikke kjøre så fort, da svir vi bensin så det gjør vondt, sier de tre.

Fra Tånevik hvor båten ligger til Ny-Hellesund regnes rundt tre timer under gunstige forhold.

- Dere har ikke tenkt på å gjøre den litt mer smidig når den glir gjennom vannet.

- Glir? Her er det bråstopp når vi treffer bølger fra ei sørlandssjekte, ler de.

«Costa nok» er bygget opp med en ramme med løse isoporblokker under. Noen er stroppet bedyrer skipsbyggerne.

Selvbygd
- Da vi bygget flåten tenkte vi ikke på noe baug, men så har vi heller ikke brukt arkitekt. Dette er vårt byggverk og flåten blir til etterhvert. Om vi skal bygge på mer er vi litt usikre på. Den ligger lavt i vannet etter at den ble møblert, så det første som må skje er at vi må få inn noe mer oppdrift under, slår de fast.

Om «Costa nok» er noe jentemagnet har de ikke lyst til å snakke om. To av de tre har kjærester, men de forteller gjerne om all oppmerksomheten de fikk sist helg under jomfruturen fra Tånevik, til litt mer sentrale strøk i Søgne-skjærgården.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Kreativ rorforlenger for å spare styrmannen for en dårlig rygg. (Foto: Nicolai Prebensen).

Søgne-sjelen
- Vi tror ikke byfolk synes dette er noe stas for dette er noe av Søgne-sjelen. Folk her ute er nevedyktige og kreative. Det ble tatt mange bilder av oss sist helg, sier håndverkerne.

Målet for sommeren er ingen langtur, men Skalldyrfestivalen i Mandal er et absolutt «must».

- Det var der det hele begynte i fjor. Her ute har det tidligere vært bygget noe tilsvarende, og vi kunne ikke være dårligere. Praten gikk over i handling og de to siste månedene har vi jobbet 3 - 4 dager i uka med prosjektet.

- Vi nærmer oss målet, men vi sliter litt med dette badet. Det kommer nok noe glupt der også etterhvert og vi har allerede gått til innkjøp av vask som skal monteres i baren, så får hovedbadet komme etterhvert, avslutter Karsten Johan, Mathias og Daniel.
Sist oppdatert 22.06.2016 klokken 08:14 av Nicolai Prebensen

Flere salonger, bar og cabin med en masse sengeplasser er noen av flåtens spesifikasjoner håndverkerne har bygget sog fått ombord i "Costa nok". (Foto: Nicolai Prebensen)

"Flybridge" med god utsikt ombord i "Costa nok". (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no