5000 kom i Dyreparkens bursdag

Publisert
Av: Hans Martin Sveindal / Dyreparken.
5000 kom i bursdagsfest – på én time
Det er ikke ofte man trenger å stå i kø for å komme inn på en bursdagsfest. Men når det er populære Dyreparken som feirer 50 år, bør man ha god tid.

Over 5000 mennesker gikk gjennom portene i løpet av den første timen etter åpning. Slikt blir det god jubileumsstemning av.

Dyreparken hadde beregnet kake til 1000 stykker. To konditorer fra Geheb hadde brukt seks timer på å bake den nesten fire meter lange sjokoladekaka som stod klar på et langbord da portene åpnet klokka 10.00. Men kaka holdt bare knapt en time. Det aller siste stykket ble delt mellom brødrene Rasmus (7), Linus (4) og Emil (1) Haugland, fra Hånes, som kom sammen med besteforeldrene sine. De valgte å ta med barnebarna for å feire Dyreparkens bursdag, mens foreldrene er på 10-års bryllupsreise.

Lørdag 25. juni var det nøyaktig på dagen 50 år siden Dyreparken hadde sin offisielle åpning. Den gang, i 1966, var det Grim skolekorps som stod for det musikalske innslaget. I 2016 var det også korps, men i et noe større omfang. Nærmere bestemt 1800 musikanter som denne helgen deltar på Sørlandets Musikkfestival.

Innenfor hovedinngangen var det pyntet til fest, og her kunne både barn og voksne få møte  kjente karakterer fra Dyreparkens univers.

En av de heldige var fire år gamle Ida Aastorp fra Hønefoss, som ble foreviget sammen med Bamsefar fra Hakkebakkeskogen. Han fyller også femti år omtrent på denne tida.

I bakgrunnen stod Dyreparkens konsernsjef Reidar Fuglestad og adm. dir. Per Arnstein Aamot og betraktet folkehavet. De er ikke uvant med store folkemengder, men ble ikke så rent overrasket over den store tilstrømningen på jubileumsdagen.

- Dette er en 50-åring som er kommet for å bli, konstaterte Aamot, og Reidar Fuglestad avslører at han drømmer om stadig nye rekorder.

På en jubileumsdag er det også tid for refleksjon. Hvorfor har Dyreparken i Kristiansand klart å vokse til å bli Norges største familieattraksjon?

- Vi har ikke klart dette alene, det er en symbiose. Ting har utviklet seg i regionen som en følge av hverandre, det er både en dynamikk og en interaksjon som flere har vært med på å utvikle, mener Fuglestad.

Men er Dyreparken blitt det den er i dag mot alle odds?

- Nei, absolutt ikke. Vi er jo ikke alene i verden om å trekke folk til et område der det bor få mennesker. Vi har et godt produkt, vi har jobbet systematisk med å videreutvikle, og dele av vår kunnskap. Men mest av alt handler det om å skille oss ut. Vi skal aldri bli en i mengden, sier Fuglestad.



Konsernsjef Reidar Fuglestad og adm. dir. i Dyreparken Per Arnstein Aamot. (Foto: Hans Martin Sveindal / Dyreparken)
Powered by Labrador CMS