Godgrisen Jon Leif Eikaas med beviset på hedersbevisningen hjemme på gården lørdag formiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)

Jon Leif er Godgrisen 2016

  Nicolai Prebensen
  19. nov. 2016
  13:16
Torsdag kveld fikk Søgne-bonden Jon Leif Eikaas den største heder en svineprodusent kan få. Under Svinekongressen «Gris i '16» på Hamar like før helgen ble Jon Leif hentet opp på podiet og foran 600 produsenter, gjester og konsulenter ble han tildelt «Godgrisen 2016».

- Det kom helt overraskende på meg sier Jon Leif til N247 lørdag formiddag.

- Meningen var at jeg skulle holde et innlegg om kjøttproduksjon, men så langt kom jeg aldri. Jeg ble rett og slett tatt helt på senga, sier godgrisen selv.

Norsvin skriver på sine Facebooksider:
Jon Leif Eikaas er tildelt hedersbevisningen Godgrisen for 2016. Jon Leif har gjennom flere tiår vært en foregangsmann, inspirator og forbilde for mange innen svinenæringen lokalt i Agder og i norsk svinemiljø. Vi gratulerer!

Kongressen er et samarbeid mellom Norsvin, Nortura og Felleskjøpet.

Statuttene for å få en slik hedersbevisning er i følge hjemmesiden til Nortura at vedkommende som mottar en slik pris har et glødende engasjement for grisen og norsk svineproduksjon.

"Det vektlegges spesielt kandidatens evne til å kommunisere både stolthet og kunnskap om svinenæringa", står det i statuttene.

Prisen deles ut i forbindelse med Gris i’-kongressene.

Terje Ø. Pettersen i 4640Søgne sier til N247 at Jon Leif har levd og åndet for matproduksjon i en mannsalder. Han deler sine erfaringer med alle, og når vi er rundt på messer skal absolutt alle snakke med han. Han kjenner absolutt alle i denne bransjen, sier Pettersen.

- Velfortjent
- Hvis noen skulle få en slik pris, var det ingen som fortjente den så mye som Jon Leif, avslutter han.

- Jeg har jobbet med dette noen år ja, og det var selvsagt hyggelig å bli anerkjent, men nå har vi snakket nok om dette. Kan ikke helt si at jeg liker denne oppmerksomheten, avslutter Eikaas. 
Sist oppdatert 19.11.2016 klokken 13:51 av Nicolai Prebensen

Slik ser Godgrisen 2016 ut. (Foto: Nicolai Prebensen)

Her mottar Jon Leif hedersprisen torsdag kveld. (Foto: Foto: Tore Mælumsæter/Svin (Facebook).)




Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no