Her kommer ambulansetjenesten og lege fra Luftambulansen inn til Oftenes med pasienten i Karl Klunglands båt. (Foto: Nicolai Prebensen)

Fallulykke på Hummervikholmen

  Nicolai Prebensen
  20. mai 2013
  17.23
Legevaktslege Frank Andersen, ambulanse og Luftambulansen ble sendt til stedet. Hummervikholmen er ikke landfast og Søgne Dykkerklubb ble oppringt. Karl Klungland har båten sin liggende i båthavna ved Samfundets skole og stilte opp umiddelbart.

- Jeg kan ikke si noe om skadeomfang og årsak til ulykken, men jeg vil gjerne gi ros for det samarbeidet vi har med Søgne Dykkerklubb, sa Frank Andersen til N247, etter at den skadede var kjørt til Sørlandets Sykehus Kristiansand.

- De samarbeider fantastisk med redningstjenesten, og dette fungerte aldeles utmerket denne gangen også, sa Andersen. 

- Vi er en gjeng på 4 - 5 mann i klubben som står på en liste hos AMK. Har de behov for båttransport ringer de meg først siden jeg står øverst på lista, sier Tom Erik Dønnestad i Søgne Dykkerklubb. Vår egen båt "Snorkel" er på service og derfor ble Karl Klungland ringt opp denne gangen. Han har akkurat samme båt som vår egen. Vi har jo disse båtene, og det er godt å kunne stille når redningstjenesten har behov for hjelp, sier Dønnestad som selv arbeider i ambulansetjenesten. 

- Det har hendt at vi har kommet inn til brygga med pasienter og ambulansepersonell har stått klar for å ta i mot. Når vi blir bedt om hjelp går det fort, og jeg kan ikke huske at at vi ikke har kunnet stille båt og mannskap når det har vært behov for det, avslutter dykkerklubbens Tom Erik Dønnestad.

Karl Klungland var raskt på plass da han ble bedt om å bistå med båtfrakt etter en fallulykke på Hummervikholmen mandag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)

Luftambulansen går inn for landing på Oftenes. (Foto: Nicolai Prebensen)
Del artikkelen:
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no