Lanserer småfrekk matbok på 224 sider

Publisert
- Det å kombinere en deilig gastronomisk opplevelse med sanselig og seksuell nytelse mener jeg ikke bare er et essensielt krydder i et hvert partnerskap, men også i selve livet.
Slik innleder Søgne-jenta Silje Merethe Fossnes flyeren som forteller om hennes gigantiske arbeid, matboken «ELSK MAT, ELSK MER!» som lanseres torsdag.
Boken er på ikke mindre enn 224 sider, er lettlest og inneholder oppskrifter på mat med en ekstra piff, om det kan beskrives slik.
- Det har tatt fire år, men er en drøm som har gått i oppfyllelse. Det har kostet, men jeg er heldig som har fått lov til å gjøre dette, sier 34-åringen.
Artikkelen fortsetter under bildet.
- Chili er verdens sterkeste afrodisiakum, sier Silje til N247 mandag. (Foto: Nicolai Prebensen).
Nytelse
Boken er en rikt og godt illustrert matbok med tema nytelse, erotikk og lysten til å elske. Afrodisiakum er essensielt.
- Nærhet, intimitet og tid til nytelse er nøkkelen til sanselige og erotiske opplevelser. Husk at det er med mat som med elskov, man merker tidlig om interessen er til stede eller ikke, sier hun.
- Det dreier seg om økt energi og mer lyst, sier Silje videre.
- Mat er ikke et nødvendig onde
- Mange lever sitt «A4» liv, og målet med boka er å piffe opp alle dager, ikke bare i helgene. Med andre ord ikke bare til fest. Det skal settes pris på et måltid, mat er ikke bare et nødvendig onde. Jeg legger mye vekt på mineraler og vitaminer i mine retter, og ikke minst afrodisiakum, sier hun.
Boken spenner vidt, fra å lage en enkel slikkepinne til koking under bakken på vikingevis.
Artikkelen fortsetter under bildet.
«ELSK MAT, ELSK MER!», er skrevet i sin helhet på samme sted som Silje driver sitt eget forlag, Bon Vivant. Nemlig hjemme i stua på Vaglen. (Foto: Nicolai Prebensen).
- Boken er ikke rettet mot fagfolk. Jeg er selv mesterkokk og kunne fort ha havnet ut med en haug av faguttrykk. Det har jeg unngått og rettene er stort sett svært enkle å lage. Nær sagt alle ingredienser er mulig å få tak på lokalt, mye kan hentes ute i naturen, slik jeg har gjort. Dessuten er all mat i boken «kokkelert» her på mitt eget kjøkken. Som du ser er ikke det større eller mer avansert enn kjøkken andre har hjemme, kanskje til og med mindre, sier hun videre.
Hvorfor dette temaet, det du sier alle er opptatt av men ikke snakker om?
- Ved å spise variert kost kan du spise deg til større overskudd, og dermed mer lyst. Jeg har intervjuet en sexolog og en overlege ved Sørlandets sykehus Kristiansand og fått dette bekreftet. Det er igjen snakk om de riktige mineralene og vitaminene, og ikke minst chili, verdens sterkeste afrodisiakum, forteller forfatteren.
Boken lanseres torsdag på Tangvall, fredag i Kristiansand og i Mandal lørdag. Silje er til stede og signerer. Nærmere jul går turen til Hønefoss og Sandvika i Oslo.
Boken er trykt i et opplag på 1500 eksemplarer, men før lansering er allerede flere hundre solgt.
- Ringt samtlige bokhandlere
 - Jeg har ringt samtlige bokhandlere i Norge og fått god respons. Dett er ikke noe jeg tjener penger på nå, men håpet er at jeg kan ringe trykkeriet før jul og be dem trykke opp 5000 bøker. Da blir dette butikk, men det er ikke hovedgrunnen til alt arbeidet. Jeg hadde en brennende lyst til dette, og jammen gikk det ikke, avslutter den nybakte forfatteren.
Sist oppdatert 28.11.2016 klokken 22:12 av Nicolai Prebensen
Mange timer er brukt ved pc'en for å skrive en 224 siders stor matbok. Det har tatt Silje 4 år å bli ferdig. (Foto: Nicolai Prebensen)
Powered by Labrador CMS