Karl Klungland i Søgne Dykkerklubb og Morten Engestøl i Søgne Motorservice like før den nye Volvoen ble prøvekjørt for første gang torsdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)

Teinedykk ga ny motor

  Nicolai Prebensen
  09. mars 2017
  15:09
Søgne Dykkerklubbs jakt etter «spøkelsesredskaper» på havbunnen i Søgne-skjærgården har gitt resultater.

Torsdag ble klubbens dykkerbåt, «Snorkel III» sjøsatt etter en tre ukers renovering, og det viktigste av alt, med en spill ny Volvo D4 med 300 hestekrefter.

- Dette er en jobb og investering på rundt 300 000 kroner og det hadde aldri gått hvis ikke klubbmedlemmene hadde stilt på dugnad og vi hadde dykket etter «spøkelsesredskaper», sier Karl Klungland i dykkerklubben.


- Vi tror at «Snorkel» nå vil gå 29 knop med båten full av dykkere og utstyr. Det er en vesentlig forbedring av den kapasiteten båten hadde med den gamle motoren på 200 hestekrefter. Dagens motorer er adskillig mer effektive og miljøvennlige enn de gamle så i det hele tatt er prosjektet en trippel «vinn» situasjon. 

Lavt forbruk
- Først dykker vi og tar opp teiner som ligger og fisker. Dernest får vi betalt for jobben fra forskjellige fond og til slutt bruker vi nå en maskin som har et lavt forbruk og forurenser lite. Dette er bra, understreker han.

Søgne Dykkerklubb har gode medhjelpere i bygda og Klungland forteller at jobben har gått smertefritt takket være velvillighet fra Verdal & Trysnes og Søgne Motorservice.

- Mye hjelp
- Vi har fått lov til å låne hallen til Verdal & Trysnes i disse ukene og Søgne Motorservice har hjulpet oss med monteringen av den nye maskinen. I tillegg har vi fått kjøpe maskinen til innkjøpspris. Uten denne hjelpen hadde dette aldri gått så greit, og hele prosessen hadde blitt mye dyrere for klubben. 

- I tillegg fikk vi 125 000 kroner i tippemidler til maskinbyttet og dermed har vi kommet veldig greit ut av en så stor investering, avslutter Klungland.

"Snorkel III" har fått nytt drev, ny motor og har gjennomgått en stor renovering de siste ukene. (Foto: Nicolai Prebensen)

En for mye: Søgne Dykkerklubb sitter nå inne med en 200 hestekrefters motor for mye og Karl Klungland sier at denne nå er til salgs. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no