Liker ikke krabber, likte de danske

Publisert

Førstkommende fredag starter krabbesalget på Høllebrygga og det er ikke hvilke som helst krabber som selges.


Når Thomas Isaksen og Øyvind Frøytland byr på krabber kommer de levende fra den andre siden av Skagerrak, nærmere bestemt rundt 10-12 nautiske mil ut av Hanstholm i Danmark.
Fire containere
Det er Frode Jensen og mannskap som fosser over havstykket og trekker teiner som står på sandbunn. Lørdag kveld satte Jensen og Glenn Larsen kursen og returnerte til Gismerøya klokken 13.30, med ikke mindre enn fire containere fulle av krabber.
Det går rykter på bygda om at disse krabbene er mildere og lysere i kjøttet enn de vi er vant med. Det er også blitt sagt at de har mer mat i seg enn «våre» krabber og da måtte dette selvsagt testes.
Vi møtte opp på Gismerøya, fikk med en stor pose nytrukne krabber og satte kursen for hjembygda igjen. På Vertshuset Høllen Brygge stod Roy Nicolaysen klar med krabbekoker og vi var i gang.
Testpanel
Det ble også innhentet et testpanel bestående av Hege Haugen, Terje Ø. Pettersen, Pål Try og Ruben Byberg Olsen. Pål Try spiser ikke krabber og det var derfor knyttet en viss spenning til hva han syntes om de danske krabbene.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Testpanelet under krabbemåltidet søndag ettermiddag. (Videograb: Nicolai Prebensen).
Etter kokingen ble krabbene åpnet, og uten å drive for mye markedsføring var innholdet i samtlige krabber minimum 75 prosent fulle av et ganske lyst og mildt krabbekjøtt. Hva panelet mener om smaken hører du i Nett TV-vinduet.
Kokeoppskrift: Krabbefisker Frode Jensen sier 50 gram salt per liter vann og 30 minutter i kokende vann.
Sist oppdatert 19.03.2017 klokken 21:14 av Nicolai Prebensen
Lyse og milde krabber på Vertshuset søndag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Frode Jensen med nattens fangst ombord på "Turbo" like etter landkjenning på Gismerøya søndag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Powered by Labrador CMS