I rute!

Publisert

- Ja, vi er i rute og Elise og Bård kan åpne den 4. juli, sier prosjektleder Åge Hausvik i PK Entreprenør til N247 torsdag ettermiddag.


Han har ansvaret for at det nye bygget til slakteren på Lunde er innflyttingsklart i god tid før dørene åpnes for publikum kommende sommer.

20 håndverkere
- Totalt er det rundt 20 håndverkere fordelt på tre etasjer i arbeid nå, og det må det være. En byggetid på fem måneder er lite, men det skal holde, sa prosjektlederen.
Det var under kranselaget for bygget at garantiene kom, og kake og kaffe ble servert til håndverkere, byggherre og andre inviterte gjester. Kranselag er en gammel tradisjon hvor byggherren takker alle for godt arbeid så langt i prosessen. Styreleder Terje Ø. Pettersen i «Slakteren på Lunde» sa i sin takketale at han var svært imponert over det arbeidet som var gjort til nå.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Det investeres mye på Lunde nå. Totalkostnadene for det nye slakterbygget og det nye leilighetsbygget (der hvor byggekrana står) har en totalkostnad på i nærheten av 120 millioner kroner. (Foto: Nicolai Prebensen).
- Da slakterens bygg brant i fjor var det krise. For meg som er oppvokst på Eikestøls middagspølse snek det seg inn en frykt for at den ikke skulle komme tilbake. Nå ble det heldigvis ikke slik og at arbeidet er kommet så langt som det allerede er gjort, er rett og slett takket være en kjempeinnsats fra dere alle. Husk at dere bygger noe som blir et fyrtårn for bygda. Det er bare å fortsette, sa han henvendt til håndverkerne.
Forandringer underveis
Pettersen understreket også et godt samarbeide med Prosjektgruppen AS som har gjort forandringer underveis i prosessen, og poengterte også byggets utseende.
- Her hare det blitt gjort en god jobb fra arkitektens side og det vil etter kort tid se ut som om det alltid har vært der. Bygget vil gli inn i det eksisterende miljøet her på Lunde, slik det gamle gjorde, sa han.
Til slutt takket Pettersen også vinteren som hadde fart fint med prosjektet.
- Ingen tele, minimalt med snø og lite uvær har gjort dette mulig, Vi har mange gode krefter å takke i dag, avsluttet han.
Sist oppdatert 20.04.2017 klokken 17:04 av Jon Aamodt
Dette bildet er tatt fra inngangspartiet i den nye butikken. Omtrent midt i lokalet vil kundedisken stå, og bak denne disken vil de ansatte stå ved et åpent kjøkken å tilberede mat. (Foto: Nicolai Prebensen)
Powered by Labrador CMS