Elevbedriftene "Treverkguttene" (foran), Marius og Benjamin og "Tjenesteguttene" (bak), Sebastian, Martin Og Elias fra Tinntjønn ungdomsskole. "Treverkguttene" kapret tredjeplassen i Ungt Entreprenørskap Agder og fikk med seg 600 kroner hjem. (Foto: Amalie Henden)

"Treverkguttene" med pallplass i Ungt Entreprenørskap

  Amalie Henden
  20. apr 2017
  23:35
35 elevbedrifter fra Agderfylkene deltok 5. april på Ungt Entreprenørskap i Sørlandsparken. Produksjonen av varer og tjenester i regi av Ungt Entreprenørskap er et valgfag elevene kan velge på ungdomsskolen. To elevbedrifter stilte fra Tinntjønn, hvor Marius (13) og Benjamin (13) ble 600 kroner rikere da de kapret tredjeplassen med sin idé om å selge tresleiver. 

- Vi lagde nesten 40 sleiver og solgte alle sammen på en onsdag, forteller Benjamin, som går i 8. klasse på Tinntjønn skole.

Kortvarig gründerdrøm
Selv om guttene sier seg svært fornøyde med pallplassen forteller de at de er ferdig med salget av tresleiver for denne gang.

- Jeg tror ikke jeg vil holde på med dette i fremtiden. Jeg gleder meg til nytt valgfag, sier Benjamin.

Kun guttebedrifter fra Tinntjønn
Tilsammen var fem elever fra Tinntjønn med på konkurransen med to forskjellige bedrifter, hvor alle var gutter. "Treverksguttene" og "Tjenesteguttene" syntes det var veldig gøy med en annerledes skoledag.

- Det var gøy, men det varte lenger enn en vanlig skoledag, sier Martin fra "Tjenesteguttene".

- Dere får jo avspasere resten av timene, forklarer Anne May Ribe, assistentlærer i klassen.

- Seriøst? Det er jo helt topp, roper guttene i kor.

Fra begynnelse til slutt
Bedriftene ble startet opp helt fra bunnen, med idemyldring og samarbeid. I tillegg måtte de sette opp en bankkonto, lage plakater til produktene og legge det ut for salg. 

- Vi lagde til og med en Facebook-side, sier "Tjenesteguttene".

God innsats
Anne May Ribe har fulgt elevbedriftene tett opp gjennom hele prosessen og sier hun er svært fornøyd med arbeidet elevene har lagt ned i prosjektet.

- De har alle gjort en kjempeinnsats fra begynnelse til slutt, smiler hun.

Selv om "Tjenesteguttene" Sebastian, Martin og Elias ikke fikk pallplass under konkurransen, var de fornøyde med å ha fått en annerledes skoledag. (Foto: Amalie Henden)

Anne May Ribe har fulgt elevene tett opp mens bedriftene har blitt til, og sier hun er veldig stolt av innsatsen. (Foto: Amalie Henden)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no