Hei til Hav 2017.

- Moro for alle mellom null og 100 år

  Nicolai Prebensen
  16. mai 2017
  12:13
Storarrangementet «Hei til Hav» er tidligere gjennomført to ganger, i 2013 og 2015. Et kjempestort arrangement gjennom en hel søndag og nå er det igjen klart for folkefest i regi av Søgne og Greipstad Sparebank og Søgne og Songdalen kommuner.

- Vi har snudd litt på måten vi gjør dette på og i år «reiser» vi gjennom Songdalen og tar ikke med oss Søgne. Det blir deres tur neste år, sier Kathrine Repstad Falch i Søgne og Greipstad Sparebenk til N247.

- Alle velkomne
- Det betyr ikke at årets «Hei til Hav» kun er for songdøler. Vi ønsker alle i Søgne hjertelig velkommen til festen, like mye som vi neste år ønsker songdøler velkommen til Søgne, sier hun.

Et fullstendig program vil bli lagt ut flere ganger på N247, men i farten nevner vi at 11. juni blir blant andre Hortemo Travbane og Kristiansand og omegn Travklubb en viktig bidragsyter.

Ponniridning
Travsenteret vil invitere publikum inn i stallen og få innblikk i stell av hest og kanskje også få lov til å prøve seg på slikt stell. Det blir ponniridning for de minste gjestene og for de litt eldre blir det kjøring med hest og vogn inne på banen, i blant annet en helt nyinnkjøpt hestevogn finansiert av Lokalbankfondet. Travklubben vil også ha oppvisningsløp med ponnier flere ganger i løpet av dagen.
 
Det vil være hest og stell av hest som blir hovedaktiviteten, men i tillegg rigges det opp et hoppeslott for de aller minste og klubben kan også friste med kioskutsalg.

Åpent museum
På Porsmyr åpner Porsmyrs venner hele museet og det vil bli en dag med en masse aktiviteter og omvisninger. Det vil være morsomme aktiviteter for store og små, som fuglekassesnekring og styltebygging, med påfølgende stylteløp.  Porsmyr`s Venner skaper full aktivitet i bakstehuset og vil kunne tilby nybakte herligheter for salg. Gutta i verkstedet vil vise frem flere flotte fullstendig restaurerte veteranbiler. For de som bare ønsker å sitte og nyte en kopp nytrukket kaffe og nybakte lefser, rigges  det opp et stort telt, bord og benker utenfor hovedhuset, skriver Søgne og Greipstad Sparebank i et nyhetsbrev.

Søgne og Greipstad Sparebank Grand Prix
Et av mange arrangementer er Olabilløpet i umiddelbar nærhet av Porsmyr.

Lions Club Greipstad er teknisk arrangør, og det inviteres til olabilløp med enkle olabiler.

- Selv om Pål Try og Svein Frustøl snakker om bilsport, er det vel ikke helt det dette blir. Dette blir et godt gammeldags olabilløp med enkle biler. Disse to gutta kjenner jo vi fra før og vet hvor hardt de går inn i en konkurranse. Vi setter dem bare i en egen klasse så får de herje på, sier Ragnar Klami i Lions Club Greipstad.

- Bilene skal vær enkle, og kravene vi setter er kun at fører og eventuelle passasjerer har hjelm og hansker. I tillegg må bilene ha bremser. Dette kun for sikkerhetens skyld, sier han.

I Nett TV-vinduet hører du mer om akkurat dette arrangementet søndag 11. juni.

Trenger du hjulsett?
- Vi har satt av 40 doble hjulsett til de første som henter i bankens filialer på Tangvall eller Nodeland. Det er lagt ut 20 sett i hver filial. Alle som henter hjulsett, blir 
automatisk påmeldt til «Hei til Hav Grand Prix», 11. juni og får samtidig utdelt startnummer. 

- De som er usikre på hvordan man bygger en olabil, kan også hente byggetegninger i banken. Det oppfordres til å bygge seg en olabil som består av gjenbruksmaterialer og det er veldig viktig at den har gode bremser, sier prosjektleder Christian Berthelsen til N247.

Pål Try og Svein Frustøl forteller om deltagelsen i Søgne og Greipstad Sparebank Grand Prix. (Foto: Skjermdump fra N247.no)

Assisterende banksjef Kathrine Repstad Falch om arrangementet 11. juni. (Foto: Skjermdump fra N247.no)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no