- Ikke min vei

Publisert

Statsråd Ketil Solvik-Olsen var onsdag på lynvisitt i Søgne. Det var Christian Eikeland (FrP) som ønsket at samferdselsministeren skulle se de trafikale forholdene på Hølleveien med spesielt fokus på myke trafikanter og skolebarn som må krysse den sterkt trafikkerte veien.
- Det er ikke min vei, sa statsråden som likevel lyttet interessert da beboerne fortalte om en årelang kamp for å bedre sikkerheten, aller mest for skolebarna som idag må kjøre 100 meter med taxi for å komme trygt til skolen.
Lang kamp
- Vi har holdt på siden 2009 for å få en løsning. Kommunen har vært inne i bildet, spesielt tidligere ordfører Åse Severinsen (H) engasjerte seg i saken. Ulike forslag har vært diskutert, men ingenting er skjedd på disse årene, sier Ole Eftestad, en av beboerne langs den trafikkerte Hølleveien.
Eftestad fortalte statsråden om trafikktellinger som er gjort og som viser 10-12.000 passeringer i døgnet hvorav mange er lastebiler. Han kunne også fortelle om fartsmålinger som viser svært høye hastigheter like utenfor husrekka langs Hølleveien.
- Vi fikk en gang en beregning på at det kunne bygges fortau opp til undergangen ved Linnegrøvan. Grunneierne ville avstå grunn og det var snakk om kostnader på rundt 3 millioner, men ingenting ble gjort, sier Eftestad.
Frykter kamp om finansiering
Christian Eikeland orienterte statsråden om det pågående reguleringsarbeidet for Hølleveien.
- Jeg er redd vi får en plan som er så omfattende at den stopper opp på grunn av mangelen på finansiering, sa Eikeland som etterlyser vilje fra Statens vegvesen til midlertidige tiltak som kan komme på plass fort. 
Artikkelen fortsetter under bildet.
Solvik-Olsen understreket at han som statsråd må overlate til vegvesenet å foreta nødvendige prioriteringer, men han hadde likevel et innspill til beboerne. (Foto: Nicolai Prebensen.)
- Det finnes en sentral pott som fordeles til gode tiltak innen trafikksikkerhet. En del av dette går til informasjon og det er ikke anledning for enkeltpersoner til å søke her, men skolens FAU kan gjerne lage en godt begrunnet søknad om midler til konkrete tiltak for å bedre situasjonen rundt skoleveien. Søknadene blir vurdert av fagfolk og det hender at slike konkrete tiltak får støtte. En lysregulert overgang er kanskje et tiltak som kan vurderes her, sier han. 
Håper på fortgang
Ole Eftestad, Siv Anita Eftestad og Merethe Svendsen var beboerne som møtte Solvik-Olsen onsdag.
- Jeg synes det er flott at en statsråd tar seg tid til å komme og se på forholdene her. Selv om han ikke kan gripe inn direkte kan det føre til økt oppmerksomhet og kanskje en høyere prioritering i å få på plass noen tiltak, sier Ole Eftestad. 
Han setter også pris på initiativet fra Eikeland, og også lokalpolitikeren håper økt fokus kan føre til at noe skjer.
- Det burde i det minste være mulig med midlertidige løsninger. Jeg er redd det tar for lang tid å vente på en omfattende reguleringsplan og få nødvendig finansiering til denne, sier Eiekland.
Sist oppdatert 26.07.2017 klokken 20:56 av Jon Aamodt
Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen fikk se den aktuelle strekningen på Hølleveien da han besøkte Søgne onsdag. (Foto: Nicolai Prebensen)
I dag kjøres skolebarn 100 meter i taxi fil og fra skolen, for å slippe å krysse Hølleveien til fots. (Foto: Arkiv: Jon Aamodt)
Powered by Labrador CMS