Knut Kjørkleiv fra Søgne (t.v.) dro onsdag sammen med kollega Frode Tangen til Barbados for å sørge for at FNs hjelpearbeidere har den nødvendige IKT-støtten under ekstremt vanskelige forhold. (Foto: DSB)

Knut til Barbados for å hjelpe storm-ofre

  Nicolai Prebensen
  06. sept. 2017
  22:15
Søgne-mannen Knut Kjørkleiv har igjen satt seg på flyet. Denne gangen for å hjelpe FNs krisehåndteringsarbeid i forbindelse med orkanen «Irma». Oppdraget vil vare fra en til tre uker, avhengig av hvor store skader orkanen måtte skape.

- Er nær episenteret

Direktør Cecilie Daae i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), sier at Kjørkleiv og kollega Frode Tangen fra DSBs og Sivilforsvarets operative team skal sørge for at FN-teamet kan kommunisere med omverdenen gjennom sattelitt-telefoni og ellers gi den IKT-støtten som hjelpearbeiderne trenger.

FN team
- Nordmennene inngår som en integrert del av FNs team og det er Utenriksdepartementet som finansierer oppdraget. Varigheten på oppdraget beregnes til en til tre uker, alt ettersom hvilken skade orkanen måtte skape.

- Det å allerede være på plass i området når ødeleggelsene etter orkanen skal kartlegges, er en stor fordel i håndteringen av hendelsen. De to IKT-ekspertene skal bistå hjelpearbeiderne med å kunne kommunisere under ekstremt utfordrende forhold, sier direktør Cecilie Daae i DSB.

DSB har rundt 20 års erfaring i denne typen av støtte til FNs krisehåndteringsarbeid, skriver direktoratet i en pressemelding. 

Knut Kjørtveit har lang erfaring som operativ hjelpearbeider i FN. Her fra Haiti etter jordskjelvet i 2010. I 2015 var han i Nepal etter jordskjelvkatastrofen i 2015. (Foto: Privat)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no