Kultur- og utviklingskomiteen i Songdalen vedtok torsdag mot MDGs stemme at den nye elveparken ved Nodehølen skal hete "Minkparken". (Foto: Arkiv, Nicolai Prebensen)

Navnet er Minkparken

  Jon Aamodt
  14. sept. 2017
  10:37
Den nye elveparken som er opparbeidet i området ved Rismyrbroa/Nodehølen skal hete «Minkparken». Det er Kultur- og utviklingskomiteen i Songdalen som har bestemt dette i sitt møte torsdag morgen.


Kommunen inviterte i juni til navnekonkurranse for den nye parken. I alt kom det inn rundt 40 ulike forslag.

- Navnevalget har med historien til området å gjøre. På folkemunne er området blitt kalt Minken, med bakgrunn i minkfarmen som tidligere var i virksomhet her. Nodehølen var også langt framme i diskusjonen, men det er jo navnet på selve området der, sier utvalgsmedlem Svein Grødum (H) til N247.

Mot stemmen til MDG
Avgjørelsen i utvalget ble fattet mot stemmen til MDG. Miljøpartiet De Grønne ønsket ikke et navn som blir assosiert med oppdrett av pelsdyr, en industri partiet ikke er tilhenger av. MDGs representant ønsket derfor heller et navn knyttet opp mot navnet Sygna, elva som renner gjennom området.
 
Komiteen for øvrig var enige om et navn som knyttes til stedets historie og har mot MDGs stemme bestemt at den nye elveparken skal hete Minkparken.

Blant de forslagene som ikke nådde opp finner vi flere navn knyttet til området som Elveparken, Nodeparken, Kanoparken og mer fargerike forslag som Tomatparken, Lykkeplassen, Jonnyparken, Helsefarmen og Kosestua.

Det er et flott område til rekreasjon og fritid som nå er blitt tilrettelagt på Nodeland. (Foto: Arkiv, Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no