Folkehøgskolens elever og lærere på vei ut til Ny-Hellesund fredag ettermiddag. Der skal de plukke søppel gjennom helgen. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Alle monner drar

  Nicolai Prebensen
  04. mai 2018
  19:36
- Elevene er heltente på oppgaven, sier Marianne Høyland og Marianne Amundsen, begge lærere ved Agder Folkehøgskole i Søgne.

Fredag ettermiddag var 31 elever fra skolen på vei ut til Ny-Hellesund og Kapelløya for å rydde strandkanten i området. 14 elever var reist i forveien og nye 50 elever reiser ut lørdag morgen. I alt skal rundt hundre elever og lærere tilbringe helgen der ute, utstyrt med hansker og sekker og det utstyret som er nødvendig for å rydde i strandkanten.

Overnatting
- Vi overnatter på Kapelløya hvert år, og de to siste årene har vi satt fokus på plast. Ikke bare i strandkanten, men også på land. Det har resultert i et fantastisk engasjement og har endt opp i en utstilling på Grim i Kristiansand. Denne er bygget opp av plast vi har plukket i naturen, sier Høyland til N247 like før MF «Høllen» kaster loss.

Hun forteller videre at turen er et sosialt tiltak, med overnatting i lavvo og telt, samtidig som de denne helgen har fokus på marin forsøpling.

- Finner mye
- I fjor plukket vi også, og resultatet var forbløffende. Vi hadde med oss svært mange sekker med plast hjem til fastlandet, og selv om vi selvfølgelig ikke håper på det, finner vi sikker mye i år også, fortsetter hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Heltente elever: 31 av 100 elever og lærere fra Agder Folkehøgskole på vei ut til Kapelløya fredag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen).

På spørsmål på hvorfor elevene ville bruke helgen på å plukke søppel, kommer svaret kjapt fra en av elevene.

- Vi vil redde verden, sa hun.

Frida Bull (19) på filmlinja utdyper.

- Den store forskjellen
- Alle monner drar. Vi har plukket søppel rundt skolen og nå er det rydding i sjø og i strandkanten som gjelder. Menneskene har utnyttet naturen sterkt i mange år og det er på tide at vi gjør noe med problemet. Jeg er fast bestemt på at dette ikke er for sent, men at det er på høy tid at vi blir klar over problemene naturen har.

- Tar alle et tak hver vil det utgjøre den store forskjellen, avslutter hun.

Lærer Marianne Høyland, elev Frida Bull og lærer Marianne Amundsen like før avgang fra Høllen fredag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no