Marie Fasmer Karlsen under ungdomsappellen torsdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Gratulerer masse med dagen Søgne!

  Nicolai Prebensen
  17. mai 2018
  20:13
Marie Fasmer Karlsen, elevrådsleder ved Søgne videregående skole holdt ungdomsappellen på torvet på Tangvall 17. mai. N247 har fått dele talen i sin helhet.

Hun sa:
«Mitt navn er Marie Karlsen og jeg går på Søgne Videregående skole. I år er jeg så utrolig heldig og få holde ungdomsapellen, og ut ifra det jeg vet er jeg den første fra Søgne VGS som får holde denne talen, og det setter både jeg og skolen pris på.
Jeg ønsker gjerne i denne talen og rette fokuset på noe jeg bryr meg veldig mye om, og et tema som er veldig viktig å ha fokus på.

Nemlig det å bry seg!

Dette handler både om å bry seg om veden og landet, men også om å bry seg om hverandre og dem rundt seg.

Vi ungdommer er jo fremtiden, så derfor er det utrolig viktig at vi viser interesse og bryr oss om det som skjer ute i verden. I dag strømmer tusenvis av flyktninger gjennom Europa på leting etter et sted å bo, barn og unge rundt om i verden lever i usikkerhet og krig, samtidig som ny teknologi stadig knytter verdensdelene nærmere hverandre. Vi må lære av alt som skjer ute i verden og benytte oss av mulighetene til å få ny kunnskap, gjennom at vi bryr oss og er nysgjerrige.

I dag feirer vi jo Norges nasjonaldag, dette er jo en dag hvor vi går i tog, spiser masse is og pølser og vaier flagget stolt til værs. Og denne stoltheten har vi god grunn til å bære.

Norge er et land som har startet med lite, men som over flere år har klart å bygge seg opp til å bli verdens beste land å bo i, og det er takket være Norges innbyggere som har tatt ansvar og vist hva vi er gode for. Dette gjør at det utrolig viktig at vi som unge i dag er med på å bære denne stoltheten videre og er med å bry oss. Bry oss om demokratiet, bry oss om fellesskapet og bry oss om samfunnet vi lever i! På lik linje med de 112 mennene på Eidsvoll som for 204 år siden brydde seg nok om landet til å sette seg ned, lage en grunnlov og sikre Norge en bedre fremtid. Disse mennene viste hvor viktig det er å være dedikert til sine mål, og det må vi også være for å bære Norge videre og skape et godt samfunn.

For at vi som unge skal kunne bære Norge videre frem som den fantastiske nasjonen vi er, er det viktig at vi bryr oss om hverandre på lik linje som at vi må bry oss om landet. Når vi bryr oss om hverandre får vi til et bedre samhold, bedre forhold og et godt samarbeid. Ansvaret for å skape et godt samfunn ligger og hviler på mine skuldre, men også på alle deres!

Et godt fellesskap skapes når vi godtar hverandre, bryr oss om hverandre og inkluderer hverandre uansett utseende, kjønn, seksuell legning, religion og etnisitet og et godt felleskap er vi avhengige av for at samfunnet vårt skal fungere bra og at landet skal være godt å bo i.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Lyttende og filmende publikum under Marie Karlsens tale torsdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen).

Som alle vet lever vi ungdom under et press som preger manges hverdag og går utover både skole og fritid. Vi må slutte å stemple andre for hvordan de ser ut, hva de tror eller hvor de kommer fra, for vi vet aldri hva som gjemmer seg innerst inne. Vi må ta ansvar for hvordan vi oppfører oss ovenfor hverandre i sosiale settinger og på sosiale medier, og bry oss om hvordan de rundt oss har det.

Vi er alle forskjellige og har alle våre egenskaper som kan hjelpe samfunnet på hver sin måte. Noen er flinke med mennesker, andre med idrett, noen med teknologi og så finnes det de som kan litt av alt. Dette er alle viktige egenskaper for å fremme landet vårt og holde stoltheten vedlike.

Vi som ungdommer må lære oss å ta ansvar og bry oss, vi må se utover egne landegrenser, men også ta vare på landet og det samfunnet vi lever i og de menneskene vi omgir oss med.

For selv om vi unge i dag bare utgjør 20 prosent av befolkningen, utgjør vi 100 prosent av fremtiden. BRY DEG!»
Sist oppdatert 17.05.2018 klokken 20:13 av Nicolai Prebensen

17. mai-komiteens leder, Yngvar Monstad har nettopp overrakt blomster og gave som takk for en flott ungdomsappell under fetarrangementet på Tangvall torsdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no