Sondre på toppen av bolten på Store Hummerøya. (Foto: Bjørnar Kerlefsen Håverstad )

Er dette Søgnebolten?

  Jon Aamodt
  16. juli 2018
  21:49
Bjørnar Kerlefsen Håverstad har vært på Store Hummerøya og fotografert det han mener kan være Søgnes svar på Kjeragbolten. Etter at bildet først ble publisert med spørmål om hvor bildet er tatt, har det kommet flere kommentarer og forslag. Håverstad sier også selv at det kan være flere «bolter» i skjærgården, men legger til at akkurat dette bildet er tatt på Store Hummerøya i Søgne. 

- Spør onkel Arnfinn, han har peiling på hvor du finner flere, sier fotografen til N247 og sikter selvsagt til Arnfinn Håverstad som vet det meste om turområder i Søgne. 

Eller er det denne som er Søgnebolten?
N247 tok kontakt med Arnfinn Håverstad og han forteller at han ikke har hørt om bolten på bildet, men derimot vet han om en slik bolt på Langøya.

- Bolten på Langøya har jeg sett ja, men med den beliggenheten tviler jeg på at noen har satt sine bein på den. Jeg kan ikke umiddelbart se hvordan du kan komme til den på en grei måte, sier Håverstad. 

Han forteller at det går an å padle inn under bolten på Langøya, men har har ikke funnet noen farbar vei for å komme ut på selve bolten inne på øya. 

Flere bolter?
Håverstad mener også å ha sett liknende bolter andre steder i Søgne-skjærgården, muligens på Hunsøya. N247 sender spørsmålet videre til leserne. Har du bilder av andre mer eller mindre spektakulære bolter i Søgne. Send gjerne bilder til redaksjonen@N247.no. 

(Bildet under) - Bolten på Langøya er ganske utilgjengelig og jeg tviler på at noen har satt sine bein her, sier Arnfinn Håverstad til N247. (Foto: Arnfinn Håverstad). 
Sist oppdatert 16.07.2018 klokken 21:50 av Jon Aamodt

Bolten på Langøya. Kanskje der er denne som fortjener tittelen Søgnebolten. (Foto: Arnfinn Håvertad)

Bolten på Store Hummerøy. (Foto: Bjørnar Kerlefsen Håverstad )
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no