Søgne G15 vant månedens fairplay kamp

Av Rolf Velle, lagleder Søgne G15
Norges Fotballforbund og Agder fotballkrets har hver måned en kamp som benevnes som månedens Fair Play kamp.
I september var dette G15 kampen mellom Grane og Søgne som ble spilt søndag kveld på Norac-banen i Arendal. Fokus i Fair Play-kampen er gode holdninger, og målsettingen til fotballkretsen er å sette fokus på dette hos spillere og trenere. Spillerne på begge lagene ble utfordret til å sette Fair Play mål for denne kampen, og var enige om at målene skulle være å spille rettferdig, ikke kjefte på dommeren og å ikke «rulle som Neymar» etter taklinger.

Kampen i Arendal ble svært jevn, og det sto 0-0 etter en sjansefattig omgang der keeper Petter Sørhus holdt Søgne inne i kampen. I andre omgang tok Søgne ledelsen ved Mathias Larssæter, spilt gjennom av Henrik Romeril. Laget holdt stand gjennom nesten hele andre omgang mens Grane kom mer og mer inn i kampen. Grane hadde flere gode langskudd, før utligningen satt tre minutter før full tid og Grane jaktet da vinnermålet.
Men søndag ville Søgne det annerledes. John Tønnesen tok tak i ballen på midtbanen i siste spilleminutt, forserte gjennom hele Granes forsvar før han la ballen på sølvfat til Mathias Larssæter som kunne sette inn vinnermålet, utakbart for keeper. Dette var Søgne G15s tredje strake seier i høst, etter å ha tapt de to første kampene i 2. divisjon.
Seieren var en skikkelig sliteseier på en halvgod dag, og gjorde svært godt. Med denne seieren er laget nummer to i serien, et poeng bak Vindbjart som de møter på Moseidmoen i Vennesla på onsdag.

Etter kampen oppsummerte representanter fra fotballkretsen kampen sammen med spillerne, og var enige med spillerne i at Fair Play-målene for kampen var nådd.
Begge lagene samlet til FairPlay-prat før kampen. (Foto: Michael Romeril)