Trampeklapp etter høydramatisk seriestart

Søgne HK - Lund HK 22-21 (9-12), kvinnenes 4. divisjon, Tinntjønnhallen.

Det ble en høydramatisk avslutning på den første seriekampen i kvinnenes 4. divisjon da hjemmelaget Søgne HK møtte Lund HK (tidligere Start IK Start, red,anm.) i Tinntjønnhallen mandag kveld.
I første omgang var gjestene sterkest og gikk til pause på stillingen 9-12.
I starten av 2. omgang brøt Oda Sangvik Abrahamsen Lund-angrepet to ganger med få sekunders mellomrom og etter 35 minutters spill var stillingen 12-13. Et minutt senere utlikner hjemmelaget for første gang i kampen til publikums store og høylydte begeistring. Lagene følger hverandre deretter frem til det 58. minutt og det blir stille i hallen når Søgne får en spiller utvist på stillingen 22-21.
Time-out
Hjemmelaget holder stand og 30 sekunder før slutt bommer hjemmelaget på mål og publikum reiser seg på tribunen i spenning. Søgne bryter igjen gjestenes angrep og med 10 sekunder igjen til kampslutt tar trener Bjørn Hagen time-out.
Lund HK møter med samtlige spiller på midtstreken men hjemmelaget holder stand og går av banen til trampeklapp fra et 70-talls tilskuere i Tinntjønnhallen.
- Som du ser har vi mye å gå på. Dette var nervepirrende, men ventet, sa trener Hagen etter kampen.
- Dette er den første kampen vi spiller og vi har ikke hatt treningskamper etter oppstart 22. mai i år. Vi har trent gjennom sommeren med unntak av tre uker, da stort sett styrke og fysikk.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Oda Sangvik Abrahamsen i kamp med en Lund-spiller i Tinntjønnhallen mandag kveld. (Foto: Nicolai Prebensen).
- Stallen er ung og spennende. Gjennomsnittsalderen er rundt 20 år og vi er 18-20 spillere på trening. Det er svært bra, og lover godt fremover, fortsatte han.
Hagen vil ikke snakke høyt om ambisjoner for laget fremover, men sier at dette er avhengig av spillerstallen.
- Spillerne er unge, og vi skal uansett ikke opp en divisjon i år. Da ville vi bli «spist» før pause. Neste år får vi tilbake noen erfarne langskyttere og jeg kan si at jeg ser lyst på fremtiden for dette laget. De er svært treningsvillige, vil noe og lytter under treningene, tre ganger i uka, avsluttet han.
Friskt pust
Det var et friskt lag som gikk ut på parketten mandag kveld. Damelaget var preget av manglende kamptrening, men innsatsen og fysikken var det ingenting å si på. Når teknikken også sitter mener N247 at dette kan bli et lag som blir vanskelig å ha kontroll på utover i seriespillet. De vil noe, og tenningsnivået i kveld var høyt nok. Noe også publikum satte stor pris på.
Oda Sangvik Abrahamsen scoret fem mål og Hanne Greibesland scoret fire.
Lokaloppgjør
Nå følger tre bortekamper på rad. Neste kamp er borte mot AK 28 2 i Gimlehallen 26. september. Følgende bortekamp er mot Øvrebø 13. oktober før lokaloppgjøret mellom Greipstad 2 og Søgne HK finner sted i Nodelandshallen dagen etter. Greipstad, som trakk sitt lag fra 3. divisjon i år, vant sin første seriekamp 30-20 mot AK 28 2 sist lørdag.
Sist oppdatert 17.09.2018 klokken 22:16 av Nicolai Prebensen
En fornøyd trener etter kampen mandag kveld. - Nervepirrende, sa Bjørn Hagen. (Foto: Nicolai Prebensen)
Hanne Greibesland i angrep mot Lund HK mandag kveld. (Foto: Nicolai Prebensen)