G9 Nygård på gressplenen utenfor Søgne stadion mandag kveld. Der delte de plenen med et annet aldersbestemt lag. Bak på bildet, trenerne: Stian Holmesland, Stein Severinsen, Tom Nygård og Marius Vallesverd. (Foto: Nicolai Prebensen)

Plassmangel i praksis: - Vi har ikke trent på bane siden sommerferien

  Nicolai Prebensen
  25. okt. 2018
  09:25
- Vi har ikke trent på bane siden sommerferien. Hver trening foregår på en humpete gressplen ved siden av banene på Tangvall. Flomlys har vi heller ikke og dette begynner å bli veldig kjedelig for 9-åringene som skal trene fotball, sier Stian Holmesland som er en av fire trenere for G9 Nygård laget.

Det Holmesland reagerer på er at det er så lite plass i dagens anlegg, at det stort sett spilles kamper på de banene de har fått tildelt treningtider på. Kamper som settes opp av Agder Fotballkrets har førsteprioritet og dermed må treningene foregå andre steder. Mandag måtte tre aldersbestemte lag finne alternativer der og da.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

To lag delte på gressplenen som ligger langs E39, og ett lag flyttet ut til området mellom volleyballbanene og Doorway-banen.

- Kan ikke trene 9-åringer klokka 22.00
- Vi kan jo ikke akkurat ha trening med 9-åringene klokka 22.00 om kvelden, heller ikke i skoletiden og dermed står vi der. I de nye planene for skolesenteret er forslaget foreløpig at vi får mindre plass til balltrening, og da vil enda flere lag bli berørt, sier han og understreker at han ikke legger skyld på dårlig planlegging, hverken fra klubben eller kretsen.

- Vi er bare så mange lag at vi trenger mer plass, sier han og får støtte av med-trenerne Stein Severinsen, Marius Vallesverd og Tom Nygård.

Det er Asplan Viak med konsulentselskapet WSP som prosjektleder har på oppdrag fra Søgne kommune og Vest-Agder fylkeskommune utarbeidet et forslag til detaljregulering for nytt skolesenter på Tangvall. Dette ble lagt frem for politikerne for første gang tidlig sist høst, og skapte en del furore i idrettsmiljøet.


Forslaget til detaljregulering er på 330 sider. Planarbeidet skal legge til rette for videregående skole til 630 elever, ny ungdomsskole for 540 elever og idrettsanlegg samt Kulturskolen.

Artikkelen fortsetter under bildet.
G9 Nygård har trent på 30 ganger 20 meters gressplen siden sommerferien i år. Det er ikke plass til dem og flere andre aldersbestemte lag på en ordentlig fotballbane. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Reetablering
I planforslaget som foreslåes lagt ut til offentlig høring står det at det ikke legges opp til at idrettsanleggene erstattes fullt ut, men det legges til rette for reetablering av de fleste idrettsfunksjonene. I tillegg til etablering av ny idrettshall og svømmehall.

Etter at N247 presenterte forslaget for idrettens representanter tok de umiddelbar affære og gjorde et grundig arbeid under partienes gruppemøter i forkant av plan- og miljøutvalgets møte den 19. september.

Etter en lang behandling i nevnte plan- og miljø vedtok utvalget at rådmannens forslag ble lagt ut til offentlig ettersyn med følgende tillegg: «Utvalget ber rådmannen starte utredning av tilleggstomt i nærhet av skolesenteret. Denne skal erstatte de idrettsanleggene som går tapt».

«Det skal også utarbeides et forslag basert på alternativ A0 som legges ut som et alternativ i høringen».

Artikkelen fortsetter under bildet.
Det var her på Doorway-banen på Søgne stadion guttene gjerne skulle ha trent. Mandag måtte igjen flere aldersbestemte lag flytte seg på grunn av oppsatte kamper. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Vi forteller dette kun for å vise at for flere aldersbestemte lag i Søgne, hvor vårt G9 Nygård lag er ett av dem, er treningsforholdene svært vanskelige. Vi har ikke treningsbane, heller ikke mål i rett størrelse og akkurat nå er det mørkt 10 minutter ut i treningen. Flomlys finnes ikke på disse gressplenene, og vi vet jo at frem til jul blir det bare mørkere.

Politikerne, om de er fra fylket eller fra Søgne, må ikke finne på å gi idretten mindre plass. Det vil gå ut over frivilligheten i bygda og det går aller mest ut over de unge i Søgne. Det er ikke tvil om at ungene synes det er veldig stusslig å trene her på denne plenen i stedet for på en ordentlig bane, avslutter Stian Holmesland.

Også administrasjonen i Søgne kommune har svart idretten på deres spørsmål og innspill.

Sist oppdatert 25.10.2018 klokken 12:09 av Nicolai Prebensen

Slik var lyset på treningsfeltet da trenerne forlot det klokken 19.00 mandag kveld. (Foto: Nicolai Prebensen)

Trener Stian Holmesland på treningsfeltet mandag kveld. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no