Høydramatisk og spennende i Tinntjønnhallen

Søgne HK - Otra 28-28 (13-15), herrenes 4. divisjon - Tinntjønnhallen, Søgne.
På papiret så søndagens hjemmekamp mot tabelleder Otra vanskelig ut. Gjestene hadde ikke tapt en eneste av de fem kampene de hadde spilt så langt i serien, og etter 10 minutters spill lå også vertene under med fem mål på stillingen 3-8.
Da tok trener Jørn-Hasle Hersvik timeout og jakten begynte. Manglende teknikk fikk vike for vilje og ti minutter senere var tre av de fem målene hentet inn. To kjappe til Otra etter bommer fra vertene førte til firemålsledelse men Søgne-herrene ga seg ikke og til pause var stillingen 13-15.
Utlikning
Etter ett minutt av 2. omgang utliknet hjemmelaget til 15-15 og håpet om en seier mot serielederen Otra ble tent i et femtitalls ivrige publikummere.
Lagene fulgte hverandre forholdvis tett utover i omgangen, men mange skuddbommer fra Søgne førte til at gjestene igjen dro noe i fra og ledet med to mål seks minutter før kampslutt. To og et halvt minutt før full tid scorer Torstein Lia Stålesen på straffekast og utlikner for andre gang i kampen til 27-27.
Med halvannet minutt igjen å spille scorer Otra og hjemmelaget misser i det påfølgende angrepet. 10 sekunder før endt spilletid får Søgne et nytt straffekast til bortelagets store protester. Keeper får to minutters utvisning for å sinke spillet og en utespiller må stå mellom stengene for å prøve å stoppe Torstein Lia Stålesens straffekast.
Sikker straffe
Det klarer han ikke og lagene må dele poengene til øredøvende jubel fra spillerne og trampeklapp fra tribunen.
En herlig håndballkamp med fart, spenning og høydramatikk i sluttsekundene mange flere en 50 håndballinteresserte burde fått med seg.
- Vi kan ikke gjøre det så spennene hver gang, sa veteran Morten Lossius som ikke våget å se på det avgjørende straffekastet til Stålesen.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Trener Jørn-Asle Hersvik orket ikke å snakke med N247 etter kampslutt. - Dette var uhyggelig spennende var alt han orket å si før han løp inn i garderoben. (Foto: Nicolai Prebensen).
- Han hadde blitt banka i garderoben hadde han bommet på den, sa han og la til at det er dette som gjør håndball moro.
- Mer og mer moro
- Vi begynner å kjenne hverandre godt, og det blir bare mer og mer moro å spille, sa Torstein Lia Stålesen etter kampen.
Stålesen var også mestscorende for hjemmelaget søndag med ni fulltreffere.
Søgne-herrene ligger nå på en fjerdeplass på tabellen med syv poeng med fem spilte kamper. Otra ligger på topp med 11 poeng og seks spilte kamper. Neste hjemmekamp er mot Grimstad studentidrettslag 25. november klokken 17.40.
Sist oppdatert 11.11.2018 klokken 20:36 av Nicolai Prebensen
Torstein Lia Stålensen ble kveldens toppscorer med ni mål mot serielederen Otra. (Foto: Nicolai Prebensen)
Veteranen Morten Lossius scoret også fem mål mot serielederen søndag kveld. Den tredje med fem mål denne kvelden var Andreas Rinde-Rosland. (Foto: Nicolai Prebensen)