Sjøvik av Flekkerøya ble lørdag ettermiddag døpt ved brygga til Skagerak Trål og Notbøteri AS. Tråleren er 28 meter lang og åtte meter bred. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Jeg skal seile som «idiot» en stund, så tar jeg skipperpapirene etterhvert

  Nicolai Prebensen
  12. jan 2019
  16:35
Lørdag ettermiddag var det stor ståhei ved brygga til Skagerak Trål og Notbøteri på Flekkerøya. Folket på øya gikk «mann av huse» for å være med på dåpen av tråleren «Solvik», den fjerde i rekken.

Det er Flekkerøy-fisker Martin Andås som sammen med Innovasjon Norge og banken (som han selv sa det), har satset 50 millioner kroner på den 28 meter lange og flotte tråleren.

Flere hundre
Båten ble døpt av datteren, og nå gudmor Iben til stor jubel fra far og de flere hundre menneskene som var samlet på brygga.

Blant dem stod Glenn Larsen fra Søgne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- I kveld skal vi ha en liten og rolig feiring på Sjøhuset i Kristiansand. Søndag går vi ut, og blir ute i 14 dager før et nytt mannskap overtar i nye 14 dager. Jeg er ikke særlig erfaren i dette yrket, og seiler ut som «idiot», sier han til N247 etter at dåpen var unnagjort.

Han forteller at han så som mulig skal ta papirene som gjør han til en fullbefaren fisker.

Sertifikater
- Det er her slik på øya som det er i Søgne. Fiskebåteierne vil at mannskapene skal utdanne seg og helst helt opp til skippersertifikatet. Det er vel bare å sette i gang, sier Glenn som gleder seg til jobben.
 
- Det blir spennende, og helt sikker lærerikt. Vi er tre ombord på rekefisket og noen flere når fisken skal opp, sier han.

Skipper og reder, Martin Andås fremhevet satsingen blant unge i distriktet og sa at han da dette startet at han var i tvil om han ville fortsette med den gamle båten eller bygge ny. Under en fiskerimesse i Trøndelag kom han i kontakt med en liten danske fra Thyborøn, han bygde trålere og dermed var prosessen i gang.

- Måtte ha penger
- Da jeg bestemte meg for ny båt måtte jeg jo også ha noe penger. Jeg huka tak i ei dame fra Innovasjon Norge og vi satte oss på en benk. Jeg sa at jeg måtte ha penger, og på den benken ordnet det meste seg, I tillegg ville Spareskillingsbanken være med. Hvor lurt det er, vil jo tiden vise, sa han til rungende latter fra de fremmøtte.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Skipper og reder Martin Andås passer på at datteren Iben gjør alt riktig før den splitter nye tråleren skal døpes. (Foto: Nicolai Prebensen).

Flere Søgne-fiskere var også til stede under dåpsseremonien og leder i Kristiansand Fiskerlag, Carl Aamodt var imponert over det nye tilskuddet til fiskerflåten her sør.

- Dette går bra
- Det er en fantastisk båt, og jeg er helt sikker på at Martin (Åndås, red.anm) blir fornøyd. Det er klart et det er tøft å satse så mye penger, men om et års tid til er jeg overbevist om at han ville gjøre det samme en gang til om du spurte han. Dette går veldig bra, sa Aamodt.
Sist oppdatert 12.01.2019 klokken 17:15 av Nicolai Prebensen

Søndag ettermiddag mønstrer Glenn Larsen fra Søgne på som altmuligmann på Sjøvik fra Flekkerøya. (Foto: Nicolai Prebensen)

Flere hundre mennesker samlet seg ved fiskemottaket på Flekkerøya lørdag ettermiddag for å overvære dåpen av det aller nyeste tilskuddet til trålflåten i sør. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no