- Litt langt navn, men det mest demokratiske

Publisert

Prestegårdspølsa er nå det offisielle navnet på pølsa N247 omtalte mandag.


- Dette har vært en svært demokratisk prosess hvor to komiteer har vært i arbeid. En kulturkomité og en slakterkomité. I fellesskap havnet vi så på navnet prestegårdspølsa, sier enhetsleder Marianne Laukvik til N247 tirsdag formiddag.
Prestegårdspølsa er et samarbeidsprosjekt mellom Slakteren i Søgne og Søgne gamle prestegård hvor de gjennom et unikt samarbeid, prøving og feiling kommet frem til et produkt som har endt opp i ei kort, men kraftigere pølse enn wienerpølsene. Prestegårdspølsa blir første gang tilgjengelig under Prestegårdsfestivalen i mars.

- Vi har fått inn 208 kommentarer og forslag til navn. Mange har foreslått samme navn, og mange har lekt seg med «snabben». Det har vært en gøy prosess, og vi er svært overrasket over engasjementet rundt ei pølse, sier Laukvik mens gryta på kjøkkenet i kafeen Søgnetunet langsomt varmer opp de gjenværende pølsene etter alle prøvesmakingen tidligere i vinter. 
- Det er gjengen som fornyer utstillingen på loftet som skal få lov til å smake på de siste pølsene før produksjonen starter opp på Lunde like før festivalen, avslutter enhetslederen.
Her går pølsene i gryta som arbeidsgjengen på loftet på Søgne gamle prestegård får glede av til lunsj tirsdag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Dugnadsgjengen som i disse dager fornyer utstillingen på loftet over kultursalen på Søgne gamle prestegård. Til lunsj spanderer enhet for kultur i Søgne, prestegårdspølsa. (Foto: Nicolai Prebensen)
Powered by Labrador CMS