Har du noen gang åpnet en boks surstrømming? Du er herved advart

Publisert
Wikipedia om surstrømming:
Tirsdag feiret Tore Ramsland 52 år, og en god «venn» ville sette en ekstra spiss på dagen med å spandere lunsj på bursdagsbarnet.
Meny: En boks svensk surstrømming som hadde godtgjort seg på varmekablene natten over, og to fine rundstykker.
En noe, og til forandring skeptisk dekkarbeider, gjorde som han fikk beskjed om. Han åpnet boksen, og resten taler for seg selv. Se videoen i Nett TV-vinduet.
Du er herved advart. 
"Surströmming er en tradisjonell svensk rett. Det er sild som konserveres gjennom fermentering, altså en rakfisk. Den rensede fisken saltes, legges i åpne kar og gjærer ved at silda ved autolyse, det vil si gjennom egne enzymer, og sammen med bakterier danner sterkt luktende syrer som propansyre, smørsyre og eddiksyre fra enkle sukkerarter i fisken. Det dannes også hydrogensulfid. Silda legges etterpå ned på hermetikkbokser for å ettergjære. Surströmming er en svensk rett som i industriell skala først og fremst produseres ved Höga kusten."
Sindre Solberg spanderte lunsj på Tore Ramsland på 52-årsdagen hans. Det falt ikke helt i smak. (Foto: Nicolai Prebensen)
Powered by Labrador CMS