- Søgne-herrene tapte i en kamp der dommeren kom i fokus

Randesund IL - Søgne FK 2-0 (0-0), herrenes 4. divisjon Sukkevann kunstgress torsdag kveld.
Av Rolf Velle, oppmann Søgne FKs A-lag
Søgne hadde godt grep om kampen, til tross for vansker med å få til eget spill. Gjennom første omgang hadde laget store målsjanser, blant annet var spissene ved to anledninger alene med keeper, men maktet ikke å omsette sjansene.
Men, når Søgne bommet på sine 3-4 store sjanser i første omgang, og heller ikke klarte å omsette overtaket i andre omgang utnyttet Randesund de få sjansene de fikk i en kamp der dommeren kom i fokus.

1-0 kom cirka fem minutter ut i andre omgang. En Randesund-spiller  var på vei inn i Søgnes 16-meter. Det ble kroppskontakt med en Søgne-spiller som falt, og dommer blåste og signaliserte frispark til Søgne. Søgne-spillerne stanset opp mens Randesund-spilleren gikk videre inn i feltet og avsluttet på mål.
Forvirring
Ballen gikk i mål, og det ble forvirring i begge lag i forhold til hva dommer dømte i denne situasjonen. Etter å ha pratet med linjedommer, ble målet godkjent til store protester fra Søgnes spillere og trener. Trener Thor Jostein Dyrnes ba dommer om forklaring på den kontroversielle  situasjonen, og ble avvist av dommeren. Dyrnes ble samtidig advart om at han risikerte bortvisning fra området dersom han ville diskutere dette.
Søgne dominerte banespillet videre utover i andre omgang, men spillerne hadde vansker med å gjøre de riktige valgene når de nærmet seg 16-meteren. Mot slutten av omgangen satte Randesund sitt andre mål på en sjelden sjanse, og kampen ebbet ut med 0-2 i målprotokollen for Søgne.
Rødt kort
Etter kampslutt fikk kaptein Ditlef Ueland sitt andre gule kort og dermed rødt kort for ikke  å ha takket dommeren for kampen. Søgne har varslet protest, og kommer til å følge opp episodene rundt 0-1 målet samt Uelands røde kort.
Nå må vi bare glemme denne kampen så fort som mulig, og se frem mot neste kamp. Det er hårreisende om dommer kan ødelegge på denne måten uten at det får følger.
Kaptein Ditlef Ueland fikk to gule kort (gir rødt) torsdag, det siste for ikke å takke dommeren for kampen. Søgne FK har varslet protest. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)