Bildet er fra Østre Kuholmen og Sankthans-feiringen der i fjor. (Foto: Lars Skomedal)

Sankthans: En liten oversikt over de store «offisielle» bålene

  Nicolai Prebensen
  21. juni 2019
  12:54
Det meldes rolige vindforhold og lettskyet pent vær i helgen, og søndag kveld er det Sankthans.

Allerede lørdag feirer Høllefjordens båtforening Sankthans med familieaktiviteter på Østre Kuholmen fra klokken 12.00. Bålet tennes noe senere.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Dette blir en dag med mye moro for barna. Ta med familie og venner, alle er hjertelig velkommen. Det blir fiskekonkurranse av alt havet har å by på, størst/flesty og natursti. Bading og lek på strendene. Klokka 16.00 er det premieutdeling og grilling. Høllefjordens båtforening spanderer pølser på barna. Vi gleder oss til å se dere og håper på masse sol og trivelig samvær, sier Lars Skomedal til N247.

På Sanden i Høllen er det tradisjonen tro Karets Venner som fyrer opp bålet på selve kvelden søndag klokken 21.30, og Jens Kristensen sier at i år vil bålet brenne i flere dager.

- Det er dukket opp en god del svære stokker som vil brenne lenge, hvis vi får fyr på dem. Jeg har hentet en masse opptenningsved, så vi skal nok få dét til, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Karets Venner fyrer igjen opp bålet på Sanden i Høllen søndag kveld. Her er det Jan Steinar Eikaas, Petter Kristensen, Bjørn Tveit og Jens Kristensen (på pallestabelen) som rigger til bålet i 2018. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv).

På Årosstranda opplyser Feriesenteret at det store bålet tennes klokken 22.00.

- Det er også StHans feiring med bål på Søgne menighetssenter, Torve. Opplegg med blant annet salg av grillmat, leker fra klokken 18.00. Vi regner med å tenne bål cirka klokken 21.00. Det blir også offentliggjort navn av nyoppusset bygg nede ved elva, skriver Marianne Børnes i en epost til N247.

Gi oss beskjed
Har du et arrangement? Send en melding til oss, så oppdaterer vi denne saken.
Sist oppdatert 22.06.2019 klokken 21:26 av Nicolai Prebensen

Bilder er fra feiringen på Sanden i Høllen i 2017. Da samlet Karets Venner rundt 300 tilskuere til markeringen. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Bålet på Årosstranda tennes klokken 22.00 søndag kveld. klokken (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no