Kystvaktskipet KV Nornen er lørdag med i leteaskjonen syd for Ålo etter at et en-motors småfly styrtet i sjøen. (Foto: Nicolai Prebensen)

Småfly styrtet syd for Ålo, tre personer fraktet til land

  Jon Aamodt
  22. juni 2019
  19:44
Tre personer er funnet og fraktet til sykehus etter at et småfly styrtet i sjøen lørdag. Hovedredningssentralen (HRS) startet søk da flyet som tidligere lørdag ble meldt savnet i Skagerrak. Flyet deltok i letingen etter en person som falt over bord fra passasjeferjen Stavangerfjord utenfor Mandal natt til lørdag. 

-Det er HRS som har koordinert søket som nå altså har resultert i at helikoptre har funnet tre personer som man antar har vært i flyet. Disse blir nå transportert til sykehus, sier stabssjef i Agder politidistrikt, Morten Sjustøl.

Flyet var på oppdrag for Agder politidistrikt da det ble meldt savnet. 

Flere ressurser satt inn i letingen
KV Nornen og to Sea King helikoptre, samt flere båter og fartøyer deltok i søket etter småflyet.

Artikkelen fortsetter under bildet.
RS Kaptein Skaugen deltok i letingen i Skagerrak lørdag. (Foto: Redningsselsakpet.)

- Tre personer er plukket opp av to redningshelikoptre fra sjøen sør for Mandal. Der var et småfly med tre om bord savnet. De tre settes i sammenheng med savnet fly. Fire redningsskøyter og et kystvaktskip deltok og i søk. De tre  personene er fløyet til sykehus., skriver HRS i en melding like før klokken 19.30 lørdag. 

To av de tre som var ombord i flyet er brakt til Sørlandet sykehus i Kristiansand, mens den tredje skal være fraktet til Oslo. Vg.no skriver lørdag kveld at to personer skal være lettere skadd, mens tilstanden til den tredje ikke er kjent. 

Politiet jobbet lørdag ettermiddag med å informere pårørende.

Bildet under: Bent R. Rasmussen under søket etter småflyet lørdag. (Foto: Redningsselskapet). 
Sist oppdatert 22.06.2019 klokken 22:12 av Jon Aamodt

Kystvaktskipet KV Nornen, Bent R. Rasmussen og flere av Redningsselskapets øvrige fartøy leter lørdag i et område omlag 12,9 nautiske mil syd for Ålo. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)

Kartutsnitt fra Marinetraffic.com. Innringet område viser redningsressurser i området. (Foto: Marinetraffic.com)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no