Silje Torsøe har nettopp sluppet singelen Closer. Senere i høst slippes hele albumet, og det blir konsert på Søgne gamle prestegård. (Foto: Jon Aamodt)

Silje: - Tilbake til Søgne

  Jon Aamodt
  16. juli 2019
  22:10
- Det skal bli fint å spille på Søgne gamle prestegård, det er jo litt ekstra stas å spille for hjemmepublikum, sier Silje Torsøe, opprinnelig fra Stausland, nå bosatt i Lyngdal. 

Tirsdag er hun en snartur i Søgne etter at hun har kommet hjem fra spillejobb sammen med bandet på Kongsberg jazzfestival sist fredag. 

- 2. juli ble singelen «Closer» sluppet på alle strømmetjenester. Det er første trinn mot et fullt album som kommer senere denne høsten, sier Silje og beskriver musikken som groovy pop med innslag av jazz og funk.

Silje har drevet med musikk i over 20 år. Hun har studert sang og stemmebruk i København, og hun har spilt på scener over hele Sør-Norge. Hun har opptrådt både med eget materiale og coverlåter som hun har satt sitt personlige preg på. Nå debuterer Silje som låtskriver og soloartist når debutalbumet «Closer» slippes senere i høst.  

Konserter i Gøteborg, England, og på prestegården
Hun forteller videre at når albumet slippes, skal hun sammen med bandet gjennomføre en releasekonsert i Gøteborg og noe senere også en konsert i England.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Oppi alt dette skal Silje sammen med musikerne holde konsert på Søgne gamle prestegård.

- Vi har fått klarsignal fra prestegården, men dato er ennå ikke satt. Det kommer vi til å bestemme når ferien er over. Jeg gleder meg uansett veldig til å spille her i Søgne, et steinkast fra stedet jeg er oppvokst, sier hun. 

- Dyktige musikere
- Jeg har med en rekke gode musikere på albumet. Anders Mossberg spiller bass og er produsent av albumet. Han er fra Gøteborg og er tidligere bassist i rockebandet Jerusalem. Frøydis Grorud er med på saxofon, kjent som Beat for Beat saxofonisten, og mange flere som er kjent i inn- og utland, sånn sett.

Silje sier selv at hun er heldig som har fått med så mange dyktige musikere etter at hun traff Mosberg i Farsund for et par år siden og har jobbet sammen med han. 

- Sammen med disse får jeg lov til å opptre med musikken som ligger mitt hjerte nær, og jeg liker å opptre for et lyttende publikum, sier Silje uten at hun vil kaste seg på uttalelsene fra Robert Plant og andre internasjonale artister som mener publikum i Norge prater for mye under konsertene. 

- Det får han stå for, min erfaring er at når vi kommer østover, setter publikum pris på litt sørlandsk ydmykhet, avslutter artisten fra Stausland. 


I mars var Silje gjestesolist da Rastløs hadde sin første opptreden på Søgne gamle prestegård. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no