Innsendt
- Hvor vanskelig kan det være å sykle til Hovden, tenkte Mats Olsrud og Eivind Thorsen og satte seg på hver sin lånte sykkel. (Foto: Privat)

Syklet Brennåsen - Hovden, utrente og på lånte sykler

  Redaksjonen
  19. juli 2019
  10:32
Av Anniken Olsrud

Etter en spontan, og muligens sinnssyk, idé fra Mats Olsrud valgte Eivind Thorsen og førstnevnte å prøve seg på å sykle fra Brennåsen til Hovden sentrum utrente. 

De fikk låne sykler, sko og det de trengte fra bekjente, og hadde kun syklet to korte testturer på til sammen fire mil før den store dagen 12. juli. Ingen av dem hadde syklet på racersykkel før. To uker etter Olsrud foreslo for guttegjengen å «finne ut hvor vanskelig det egentlig kunne være å sykle til Hovden», dro to av dem av sted. Å si at få hadde tro på at guttene skulle komme seg til Hovden er en underdrivelse.
 
Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Etter å ha brukt tre timer til Evje så Olsrud mildt sagt mørkt på det å skulle sykle de resterende milene og takle den beryktede Byklebakken. Få inspirerende taler om «gutta på tur» ble holdt da en av gutta lå svimeslått i følgebilen under drikkepausen i bunnen av Byklebakken. Støle rumper og liten pust til tross, under 12 timer etter avgangen fra Brennåsen rullet guttene inn på bensinstasjonen på Hovden sentrum.
 
En imponerende og ufattelig prestasjon av to gutter som tydeligvis har møtt midtlivskrisa 15 år for tidlig.
Sist oppdatert 19.07.2019 klokken 10:35 av Nicolai Prebensen

Her er Mats og Eivind ved starten av sykkelturen pø Brennåsen, ved godt mot. (Foto: Privat)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no