Generelt om personvern på våre nettsider

Våre nettsider, som de fleste andre nettsider, benytter informasjonskapsler. Vi har flere teknologier som benytter informasjonskapsler. Denne informasjonen brukes for forbedre brukeropplevelsen, for utarbeidelse av besøksstatistikk, for å holde oversikt over sesjoner i applikasjoner som krever innlogging, og for handlevognsfunksjonalitet.

Informasjonskapsler brukes ikke for lagring av personopplysninger eller for identifisering av brukere. Vi benytter ikke informasjonskapsler for innsamling av informasjon til annonseringsformål.

Flere områder på nettsidene våre forutsetter bruk av informasjonskapsler for å fungere. Ved å bruke våre nettsider aksepterer du bruken av informasjonskapsler.

Oversikt over bruk av informasjonskapsler på våre nettsider

Nedenfor er en oversikt over bruken av informasjonskapsler på våre nettsider:

Google Analytics
Google Analytics er en tjeneste som leveres av Google Inc. Google Analytics bruker informasjonskapsler for å analysere bruken av nettstedet, og samler blant annet demografisk informasjon om brukerne. Vi bruker data innsamlet av Google Analytics for å utarbeide statistikk over bruken av våre nettsider.

Google Analytics lagrer informasjon om hvordan besøkende bruker siden for å optimalisere brukeropplevelsen. Informasjon som lagres er antall sidevisninger, klikk på enkeltsider, tiden som brukes på nettstedet og hver enkelt nettside, bruk av søkeord eller eksterne lenker som henviste brukeren til nettsidene våre, benyttet plattform (operativsystem, nettleser, maskinvare) og infrastruktur (herunder ip-adresse, aksessleverandør med mer). For full oversikt, se informasjonen på Googles nettsider: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

Informasjonen som samles inn av Analytics lagres på servere i USA. Google kan overføre innsamlet informasjon til tredjepart dersom det blir pålagt dette av offentlige rettsinstanser.

Oxocon NewsDesk
Oxocon NewsDesk (tidl. NewsDesk) er nettavisløsningen vi benytter for publisering og presentasjon av artikler. Oxocon NewsDesk bruker informasjonskapsler for å holde orden på brukersesjoner i forbindelse med sider som krever innlogging, i de tilfeller dette er aktuelt. Oxocon NewsDesk lagrer også midlertidig informasjon om brukerens ip-adresse og sesjonsID. Informasjonen som samles inn av Oxocon NewsDesk lagres på UENO Agdernett AS sine servere i Norge og administreres av UENO, som er selskapet som utvikler NewsDesk.

Kundeweb
Kundeweb er vårt ordresystem som benyttes for fakturering av våre annonsører. Kundeweb lagrer midlertidig informasjon om besøkende for å holde orden på brukersesjonen. Data som samles inn av Kundeweb lagres på UENO Agdernett AS sine servere i Norge, og administreres av UENO, som er leverandør av tjenesten.

Tredjepartsapplikasjoner
Nedenstående tredjepartsapplikasjoner kan benytte informasjonskapsler som sender data til tredjepart (lenke til tredjeparts informasjon om bruken av innsamlet informasjon finner du i lenken angitt i parentes bak hver enkelt applikasjon). Du kan deaktivere informasjonskapsler fra tredjepart ved å justere nettleserinnstillingene dine. Du finner informasjon om fremgangsmåten på www.aboutcookies.org.
  • Google og YouTube (http://www.google.com/policies/privacy/)
  • Facebook (http://www.facebook.com/about/privacy/)
  • Twitter (http://twitter.com/privacy)
  • Flickr (http://info.yahoo.com/privacy/us/yahoo/flickr/details.html)

Logging

Vi logger all bruk av våre nettsider, inkludert brukerens ip-adresse, informasjon om plattformen som benyttes, hvilke sider som er besøkt og eventuelle henvisninger som har dirigert brukeren til våre sider. Denne informasjonen analyseres ikke, og brukes ikke til identifisering av den enkelte bruker, men lagres for å avdekke misbruk av våre systemer og tjenester i sanntid eller i etterkant. Loggene lagres på UENO Agdernett AS sine servere i Norge i opptil 30 dager.