Selgerleder Per Øystein Gumpen hos Gumpens Auto Vest har 200 elbilkjøpere på reservasjonsliste, samme dag som produksjonen av bilen startet. (Foto: Nicolai Prebensen)

Har 200 bilkunder på reservasjonsliste

  Nicolai Prebensen
  04. nov. 2019
  20:52
Mandag gjennomførte Gumpens Auto Vest og sine søsterbedrifter lengre vest i fylket fem visninger av Volkswagens helt nye elektriske bil, ID.3 1st, og responsen var svært stor. 

- Vi har i dag tett på 200 reservasjoner på bilen, og 500 personer har meldt seg på denne visningen i dag. Den bilen som står her i dag skal aldri på veien, den er en ren demonstrasjonsbil og er kun laget for visning, sier selgerleder Per Øystein Gumpen til N247 mandag ettermiddag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Den helelektriske og helt nye modellen til konsernet er hverken Golf, Polo eller lik andre modeller i porteføljen til Volkswagen. 

- Dette er en helt ny modell i satsingen på nullutslippsbiler og skal i løpet av kommende år produseres i 30.000 eksemplarer. Hele 10.000 av disse havner i Norge. Alle som bestiller denne bilen tidlig på nyåret får bilen levert i løpet av 2020, de første til sommeren, fortsetter Gumpen.

Han forteller videre at den aller første ID.3 1st ble produsert i Tyskland i dag. 

Første bil mandag
- Så vidt jeg kjenner til kom den første bilen ut fra samlebåndet i formiddag, det med snorklipping og jubel på fabrikken, avslutter han.

«Folkevogna» leveres i tre versjoner. Den har en motor som ytrer 204 hestekrefter, og rekkevidden er på inntil 420 kilometer i sommertemperatur. Korteste ladetid er fra null til 80 prosent på en halvtime.

Den nye ID.3 1st ble avduket i Gumpen Vests lokaler mandag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no